Tussenstand Korfbaltoto

Inschrijven voor de Korfbaltoto kan op elk moment: hier.

WH-Korfbaltoto S4S6 (Eindstand)

Toto-updates

Mark van der Wijk heeft zijn goede uitgangspositie omgezet naar de eindwinst in vierde seizoen. De tweede plaats is er voor Hidde Altena en Henk van der Wijk complementeert de top drie. Zo steekt de organisatie het geld in eigen zak dit seizoen! Verdacht is het. Zeker als je ziet dat vader Wobbe van der Wijk de laatste tien procent van het geldbedrag int. Ik stel voor dat er een onafhankelijk onderzoeksteam komt om deze - je zal het wel niet mogen zeggen - louche organisatie eens grondig door te lichten. De nieuwste deelnemer Sander van der Veen heeft even kunnen oefenen en pakte zodoende twintig punten.

 

Ronde 5

Mark van der Wijk heeft de beste papieren voor eindwinst in seizoen 4 van de WH-Korfbaltoto. Hij staat nu tien punten voor Hidde Altena en Henk van der Wijk en twintig voor op Krista Bethlehem. Het lijkt tussen Wobbe van der Wijk en Romke Hoekstra te gaan wie de laatste tien procent van de prijzenpot meesnoept. Wat opvalt ten opzichte van andere seizoenen, is dat een gemiddelde van veertig punten in de eerste drie seizoenen had volstaan voor een zeer overtuigende eindwinst en dat het dit seizoen slechts een vijfde plaats zou opleveren in de tussenstand. Marije Nijboer is de nieuwe 'rodelantaarndraagster', maar dat komt voornamelijk door de niet-ingevulde laatste speelronde.

 

Ronde 4

Krista Bethlehem heeft de derde plaats in de rangschikking overgenomen van Hidde Altena met een monsterscore van 60! Hiervoor heeft zij maar liefst vier keer zowel de toto als de uitslag goed voorspeld. Of zij met deze sprint de gebroeders van der Wijk kan inhalen, valt echter te bezien. Het gat bedraagt twintig punten en dat is een score waar Pieterroel Bouwmeester op dit moment al heel tevreden mee zou zijn. De medewinnaar van seizoen 3 heeft de laatste plaats namelijk overgenomen van Anne Zuiderveld. Met nog twee ronden te gaan, wacht er een zenuwslopende ontknoping (of zoiets)!

 

Ronde 3

Hidde Altena is inmiddels ook afgehaakt onder het geweld van de gebroeders van der Wijk. Met nog drie speelronden te gaan, zijn Henk en Mark dan ook de torenhoge favorieten om de felbetwiste titel van totomaestro binnen te halen. Voor de derde plaats in de betaalde versie van de WH-Korfbaltoto heeft Romke Hoekstra goede zaken gedaan door Gerjan Gorter, Anneke Bron en Wobbe van der Wijk onder zich - in de stand - te krijgen.

 

Ronde 2

Dezelfde namen op de hoogste posities na de tweede speelronde van de toto. Vorig jaar waren Mark, Henk en Hidde in strijd om een andere prijs en wij krijgen nog steeds drie kratjes van de laatstgenoemde, hahaha. Totolegende Pieterroel Bouwmeester pakte deze week de rondewinst, maar het heilige doel - om boven vader Gerard Bouwmeester te staan - is (nog) niet volbracht. Wat verder opviel, was dat zowel OKO-coach Gerjan Gorter als OKO-speler Liekele Jeltema de eigen ploeg op een nederlaag hadden, maar dat dat plannetje niet is doorgegaan.

 

Ronde 1

Seizoen 4 is van start en de organisatie is goed begonnen! Met Mark van der Wijk op de eerste plaats en Henk van der Wijk op een gedeelde tweede plaats met Hidde Altena. Titelverdedigers Anneke Bron en Pie Bouwmeester hebben deze speelronde geen fantastische start gemaakt, maar dat hoeft niet veel te zeggen. Anne Zuidervelds 'nieuwe' tactiek heeft nog niet het gewenste resultaat opgeleverd, hij pakte deze speelronde slechts twintig punten.