Jeugd

Veel kinderen die naar Wêz Handich komen, proberen eerst even uit of korfbal iets voor ze is. Dat is geen enkel probleem: kom gerust een paar weken (gratis*) meetrainen om deze geweldige sport uit te proberen en vooral ook om de sfeer bij Wêz Handich te proeven. Je komt dan in een trainingsgroepje met kinderen van jouw leeftijd/niveau, die trainen onder begeleiding van een ervaren jeugdtrainer. Dat laatste is belangrijk, want we willen natuurlijk dat je het spelletje goed leert spelen en begrijpen en daar zijn al onze jeugdtrainers nou precies hartstikke goed in. Wedden dat ze jou ook enthousiast weten te maken?

Tijdens deze kennismakingsperiode is het nog niet nodig om meteen een officiëel clubtenue te dragen. Je mag gewoon in een sportieve outfit meedoen. Mocht je na de proefperiode besluiten om lid te worden, dan ga je wel in ons clubtenue spelen. Een wedstrijdshirtje krijg je in bruikleen van de club en we verwachten dat je zelf een zwart short of een zwart korfbalrokje aanschaft en ook de clubsokken. Die kun je aanschaffen via de vereniging. Oh ja ... en korfbalschoenen natuurlijk! Eén paar voor op het veld en één paar voor in de zaal, want korfbal wordt in het voor- en najaar op het veld gespeeld en van half november tot half maart spelen we in de zaal en vanwege de verschillende ondergronden gebruik je ook verschillende schoenen. De vereniging heeft eventueel ook een voorraadje gebruikte maar nog goede kleding, waaruit een keuze gemaakt kan worden.

De wedstrijden voor de jeugd zijn op zaterdag, de ene keer thuis een andere keer uit . Op het veld speelt men dan op ons fraaie, in 2008 volledig gerenoveerde, sportcomplex It Hagehiem aan de Efterwei in Rottevalle. Daar hebben we de beschikking over een fantastische kunstgrasmat waarop het fijn korfballen is. Tijdens het zaalseizoen speelt de jongste jeugd haar thuiswedstrijden in de gymzaal van sportcomplex It Hagehiem, de oudere jeugd speelt doorgaans in de Dúnoardhal in Houtigehage. Voor het vervoer naar wedstrijden worden schema's opgesteld, waarbij per toerbeurt een beroep wordt gedaan op de ouders van de spelers/speelsters om te rijden.

Trainen doen we verdeeld over de dinsdag t/m vrijdag, waarbij de jongste jeugd al vroeg op de avond begint en naarmate de jeugd ouder is verschuift ook het trainingsmoment naar later op de avond, de oudste jeugd tot 20.30 uur. Vanaf 20.30 uur trainen de senioren van Wêz Handich.

* Heb je besloten hebben lid te worden, dan betaal je (afhankelijk van je leeftijd) contributie. Mocht de contributie een belemmering voor je ouders zijn, dan zijn er mogelijkheden om tóch lid te worden. Lees hier.

Korfbal bij Het Klokhuis