Voorbeschouwing Wêz Handich/DOW - Juventa

              logo wh en dow                        logo kios                   

De afgelopen jaren verliest Wêz Handich/DOW (bijna) iedere keer van KIOS. Af en toe waren dit ruime nederlagen, maar over het algemeen wint de ploeg uit Ruinerwold in de slotminuten. Teun Zuiderveld (zie foto) stipt de oorzaak van de nederlagen aan en blikt vooruit op deze speelronde:

 

“KIOS is een goede, ervaren ploeg.  Ze hebben een brede selectie en wanneer het niet loopt hebben ze een aantal goede wissels die het een en ander op kunnen vangen. Wij hadden dat recentelijk minder. Hoewel we een jonge en talentvolle selectie hadden, konden we ons goede spel vaak niet voortdurend volhouden. Er was altijd wel een momentje in de wedstrijd waarin de concentratie verslapte en er onzorgvuldig gespeeld werd. Daardoor liepen we vaak achter de feiten aan, en hadden we inhaalslagen nodig om weer bij te komen.

 

De laatste twee potjes tegen KIOS waren spannend en leverden een mooi schouwspel op voor de toeschouwers, maar uiteindelijk trok KIOS toch aan het langste eind. Dit heeft te maken met die ervarenheid en ook een beetje met geluk. In dit soort wedstrijden moet je soms op cruciale momenten een beetje geluk hebben en dat hadden wij niet. Blessures en af en toe eens een omstreden beslissing zorgden ervoor dat we niet konden winnen. Maar geluk dwing je natuurlijk ook af en dat hebben we onvoldoende gedaan.

 

Vandaag heb ik er alle vertrouwen in dat we wél kunnen winnen. We kennen de ploeg inmiddels door en door (zij ons ook trouwens) en weten hoe we de ploeg moeten bestrijden. Althans in theorie. De praktijk zal uitwijzen of we daadwerkelijk een goed strijdplan bedacht hebben. Na een half seizoen onder de leiding van Pieter Alberda gespeeld te hebben, weten we in ieder geval steeds beter wat onze coach van ons verwacht en hoe hij wil dat we spelen. We gaan in ieder geval ons best doen om de twee punten in Rottevalle te houden.” 

 

Wêz Handich/DOW – KIOS start zondagmiddag om 15:00 uur op It Hagehiem in Rottevalle. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter J. Terpstra.

 

teun voorbeschouwing

Stand WH/DOW 1

 1. AKC – 6 punten
 2. Amicitia – 6 punten
 3. Juventa – 4 punten
 4. WH/DOW – 2 punten
 5. KIOS – 2 punten
 6. OKO – 2 punten
 7. Rigtersbleek – 2 punten
 8. Apeldoorn – 0 punten

Meest recente uitslagen tegen KIOS:

KIOS                   28 – 25                WH/DOW                          (26-01-20)

WH/DOW           19 – 19                KIOS                                  (22-09-19)

WH/DOW           25 – 42                KIOS                                  (03-02-19)

KIOS                   30 – 20                WH/DOW                          (25-11-18)

WH/DOW           16 – 18                KIOS                                  (01-04-18)

 

Laatste vijf uitslagen Wêz Handich/DOW:

WH/DOW           17 – 18                Juventa                              (19-09-20)

Amicitia              23 – 21                WH/DOW                          (12-09-20)

WH/DOW           19 – 14                Rigtersbleek                     (05-09-20)

 

Laatste vijf uitslagen KIOS:

KIOS                    17 – 19                Rigtersbleek                     (19-09-20)

AKC                     20 – 15                KIOS                                  (13-09-20)

KIOS                    20 – 15                Juventa                             (05-09-20)

 

Wêz Handich/DOW 2 pakte in de vorige speelronde de eerste punten van het seizoen. Dit weekend staat er een zware kluif op het programma: het geroutineerde Nic. 4 komt op bezoek in Rottevalle. De wedstrijd start zondagmiddag om 13:30 uur en zal onder leiding staan van scheidsrechter J. Veenstra.

 

       Stand WH/DOW 2

 1. Nic 4 – 6 punten
 2. ZKC 2 – 6 punten
 3. Ritola 3 – 4 punten
 4. AKC 2 – 2 punten
 5. Juventa 2 – 2 punten
 6. Hoogkerk 3 – 2 punten
 7. WH/DOW 2 – 2 punten
 8. Apeldoorn 2 – 0 punten