Voorbeschouwing Wêz Handich/DOW - Juventa

              logo wh en dow                        logo juventa                   

Een volwassen spelende ploeg, dat is wat het eerste team van Wêz Handich/DOW afgelopen zaterdag voorgeschoteld kreeg. In Vriezenveen was het thuisploeg Amicitia die vanaf het begin van de wedstrijd op het scherpst van de snede speelde. De Overijsselaars kwamen vroeg op een 5-2 voorsprong en gaven deze nooit meer uit handen. Alhoewel de Rottevalle/Eastermar-combinatie meermaals kon aanhaken, kwamen de twee teams nooit meer op gelijke hoogte. Volgens Emma van Holsteijn kwam dit door de hoeveelheid pressie die Amicitia op de blauwhemden zetten: “Ze zetten vanaf de eerste bal in het vak veel druk op de ballijn en daar konden we geen goeie oplossing voor vinden.” Emma speelt inmiddels voor het derde achtereenvolgende jaar in het eerste en is uitgegroeid tot een vaste waarde. Volgend weekend komt Juventa op bezoek, een team waar vorig jaar aan het begin van de competitie van werd gewonnen. “Ik weet niet meer zo goed wat hun sterke en zwakke punten waren, maar dat zal zaterdag wel snel duidelijk worden. Als wij ons eigen spel blijven spel moet het goedkomen,” blikt de inwoonster van Eastermar alvast vooruit. Juventa won afgelopen weekend nipt van Apeldoorn, dat momenteel puntloos onderaan de ranglijst staat. De week daarvoor verloor de ploeg in Ruinerwold van KIOS. Opvallend aan de ploeg is dat de scores in hun wedstrijden vrij laag blijven. Als de geelhemden zaterdag verslagen worden, dan kunnen de pompeblêden in eerste instantie naar boven kijken. “Ik verwacht dat we mee kunnen draaien in de bovenste regionen, maar er zitten veel goede teams in onze competitie,” besluit Emma haar statement twijfelachtig.

 

Wêz Handich/DOW – Juventa start zaterdagavond om 18:30 uur op It Hagehiem in Rottevalle. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter J. Abma.

 

Meest recente uitslagen tegen Juventa:

Juventa                18 – 20                WH/DOW            (14-09-19)

WH/DOW            19 – 21                Juventa                (09-06-18)

emma

 

Laatste vijf uitslagen Wêz Handich/DOW:

Amicitia               23 – 21                WH/DOW             (12-09-20)

WH/DOW            19 – 14                Rigtersbleek        (05-09-20)

 

Laatste vijf uitslagen Juventa:

Juventa                13 – 11               Apeldoorn            (12-09-20)

KIOS                     20 – 15               Juventa                 (05-09-20)

 

Stand WH/DOW 1

 1. AKC – 4 punten
 2. Amicitia – 4 punten
 3. WH/DOW – 2 punten
 4. KIOS – 2 punten
 5. OKO – 2 punten
 6. Juventa – 2 punten
 7. Rigtersbleek – 2 punten
 8. Apeldoorn – 2 punten

 

Wêz Handich/DOW 2 kent een stroeve seizoenstart in de reserve tweede klasse. De vernieuwde ploeg van Sjouke Stoker verloor tot dusver van Ritola 3 en ZKC 2. Aanstaande zaterdag komt Juventa 2 op bezoek en het wordt tijd om punten te pakken. De wedstrijd start om 17:00 uur op It Hagehiem in Rottevalle. De wedstrijd zal onder leiding staan van R. Radersma.

 

Stand WH/DOW 2

 1. Nic 4 – 4 punten
 2. ZKC 2 – 4 punten
 3. Ritola 3 – 4 punten
 4. AKC 2 – 2 punten
 5. Juventa 2 – 2 punten
 6. Apeldoorn 2 – 0 punten
 7. Hoogkerk 3 – 0 punten
 8. WH/DOW 2 – 0 punten