Voorbeschouwing Wêz Handich/DOW - Rigtersbleek

              logo wh en dow                   logo rigtersbleek                   

 

Wat is het fijn dat we weer mogen korfballen, dat zal de bovenliggende gedachte moeten zijn de aankomende periode. Ondanks dat het met allerlei regels en een grote lading desinfectiemiddelen zal moeten, is dit nog altijd beter dan 6 maanden zonder korfbal. Deze zaterdag barst de competitie weer uit zijn voegen, de eerste tegenstander van het vlaggenschip zal het onbekende Rigtersbleek, uit Enschede. We blikken vooruit met Pie Bouwmeester (foto), routinier én smaakmaker van Wêz Handich/DOW 1.

 

“We zijn deze DSC_0059competitie bij veel onbekende ploegen ingedeeld, maar dat verandert niets aan mijn voorbereiding op een wedstrijd. Ik luister naar wat de coach (Pieter Alberda, red.) en mijn teamgenoten te melden hebben over de tegenstander. Verder zal ons eigen strijdplan altijd de basis van de wedstrijdvoorbereiding zijn. Af en toe kijk ik nog wel naar de teamfoto van de tegenstander, om te weten of er ook een heer van onder de 1,80 meter tussen zit,” vervolgt Pie op minder serieuze toon. “Ik stap altijd het veld op met de mentaliteit om te winnen. Zelfs als een tegenstander in theorie veel beter is, kunnen ze een slechte dag hebben of lijden aan onderschatting.” Dit was afgelopen dinsdag ook zichtbaar, toen de Rottevalle/Eastermar-combinatie maar nipt verloor van KV Heerenveen, dat in de Hoofdklasse uitkomt. De kansen in de veldcompetitie schat Pie als volgt in: “Vanwege de sterke indeling van de competitie en het wegvallen van enkele goede spelers denk ik dat we wekelijks de handen vol zullen hebben. KIOS, AKC en Amicitia zijn erg lastig, maar ook de andere vier ploegen zullen geen walk over zijn.” Met licht optimistische ondertoon waagt Pie toch een kleine voorspelling voor de eindklassering: “Toch denk ik wat we ons op het veld weer in het linkerrijtje kunnen spelen!”

 

Wêz Handich/DOW – Rigtersbleek start zaterdagavond om 18:30 uur op It Hagehiem te Rottevalle. De wedstrijd zal onder leiding staan van scheidsrechter W. Jongbloed-Spijkstra.

 

Meest recente uitslagen tegen Rigtersbleek:

Dit is de eerste wedstrijd tussen Wêz Handich/DOW en Rigtersbleek.

 

Stand WH/DOW 1

 1. AKC
 2. Amicitia
 3. Apeldoorn
 4. Juventa
 5. KIOS
 6. OKO
 7. Rigtersbleek
 8. WH/DOW

 

Voor Wêz Handich/DOW 2 begint de competitie tegen een bekende van het vorig seizoen: Ritola 3. Vorig veldseizoen werd er in het bekertoernooi van de Groningers gewonnen, terwijl er in de reguliere competitie nipt verloren werd. De wedstrijd start zaterdagnamiddag om 17:00 uur op It Hagehiem in Rottevalle. De scheidsrechter zal H. Nicolaij zijn.

 

       Stand WH/DOW 2

 1. AKC 2
 2. Apeldoorn 2
 3. Hoogkerk 3
 4. Juventa 2
 5. Nic. 4
 6. Ritola 3
 7. WH/DOW 2
 8. ZKC ’19 2