Anna de Vries kiest voor avontuur bij Mid-FryslânFoto Anna bijgesneden

Anna de Vries maakt met ingang van volgend seizoen deel uit van de selectie van Mid-Fryslân, dat heeft ze vorige week kenbaar gemaakt aan de selectie van Wêz Handich/DOW. Anna heeft lange tijd getwijfeld om een stap hogerop te doen, en heeft onlangs besloten de knoop door te hakken. Mid-Fryslân heeft de afgelopen jaren de weg omhoog weer ingeslagen en komt volgend jaar zowel op het veld als in de zaal uit in de Hoofdklasse. Met Anna haalt Mid-Fryslân een aanvallend complete dame binnen, die zichzelf én anderen gemakkelijk vrij weet te spelen.

 

Anna over haar overstap: "Ik heb besloten om aan het einde van het seizoen te stoppen bij Wêz Handich/DOW zodat ik na de zomer een nieuwe korfbaluitdaging aan kan gaan bij Mid-Fryslân. Ik ga zowel mijn teamgenoten als de trouwe supporters, die er elke wedstrijd weer bij zijn, missen. Ik hoop jullie allemaal in volle gezondheid volgend jaar langs de lijnen te treffen en draag de club een warm hart toe."

 

Anna heeft haar hele jeugdopleiding genoten bij Wêz Handich. Op haar vijftiende maakte ze, op verzoek van Sjouke Stoker, vroegtijdig de beslissing om de stap naar het eerste team te zetten. Sindsdien is ze altijd een onbetwiste basiskracht geweest in het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW. In de periode dat Anna in het eerste speelde is de Rottevalle/Eastermar-combinatie vanuit de derde klasse opgeklommen naar de eerste klasse, waar het de afgelopen jaren steevast in de middenmoot uitkwam. Sinds 2016/2017 is Anna overigens voortdurend aanvoerster van de Ferwerda-formatie geweest.

 

Daarnaast beoefent Anna al jaren het trainersvak bij verscheidene (jeugd)teams van Wêz Handich/DOW. Dit seizoen was ze trainer/coach van Wêz Handich E1, maar eerder is ze ook (mede)verantwoordelijk geweest voor o.a. de A1, de B1, en het derde. Verder maakt ze sinds afgelopen jaar deel uit van de feestcommissie.

 

We wensen Anna ontzettend veel succes bij Mid-Fryslân en hopen haar nog regelmatig terug te zien langs het veld!

 

anna tegen ados