Coronavirus update (5)

 

Afwikkeling zaalseizoen 2019/2020

Voor de afwikkeling van het recente zaalseizoen is besloten dat de laatste tussenstand als eindstand geldt. Dat betekent dat de huidige nummer 1 automatisch kampioen is, en dat ook de 'normale' promotie- en degradatieregeling van toepassing is. Dit betekent dat Wêz Handich/DOW 2 zich kampioen van de reserve tweede klasse A mag noemen! Voor WH/DOW 1 en 3 heeft dit geen gevolgen, aangezien beide teams in de middenmoot zijn geëindigd.

 

Wat dit betekent voor teams die nog beslissingswedstrijden moeten spelen en voor competities waar één team meer/minder wedstrijden heeft gespeeld dan andere teams is nog onbekend. Hier zal het KNKV later uitspraak over doen.

 

 

Afwikkeling veldseizoen 2019/2020

Het huidige veldseizoen (dat na de zaal volledig is afgelast) wordt beschouwd als niet gespeeld. De KNKV geeft aan dat (ongeveer) de helft van de competitie spelen niet een correct genoeg beeld geeft van de onderlinge verhoudingen van de teams. Voor Wêz Handich/DOW heeft dit geen gevolgen, aangezien alle wedstrijdkorfbalteams (1e, 2e, en 3e) zich in de middenmoot van de competitie bevonden.

 

Slotfase Korfbal League en Hoofdklassen

Het KNKV heeft besloten om de beslissing over de afwikkeling van de Korfbal League en de Hoofdklassen (oftewel: play-offs en play-downs) uit te stellen tot het besluit van het kabinet in de week van 28 april.

 

Bron: KNKV