Wêz Handich/DOW deelt de punten

Wêz Handich/DOW 1 - AKC 1

 

Zondag 8 maart trad Wêz Handich/DOW aan tegen AKC uit Almelo. Voor aanvang van de wedstrijd was al duidelijk dat het een wedstrijd om des keizers baard zou worden. Beide ploegen streden niet meer om het kampioenschap en konden ook niet meer degraderen. Een wedstrijd zonder al te veel druk dus.

 

Om 14:50 uur klonk het startsignaal. De ploeg uit Almelo wist al snel te scoren, 0-1. De blauwhemden reageerden snel. Binnen de minuut werd de score weer gelijk getrokken. 1-1. De eerste vijftien minuten bleven de ploegen gelijk opgaan, omdat er weinig gescoord werd, 4-4. De laatste tien minuten wist de ploeg van coach Pieter Alberda een tandje bij te schakelen. De ruststand bedroeg daarom 10-8.

 

De tweede helft begon net als de eerste helft. Met veel strijd en weinig doelpunten. Wêz Handich/DOW probeerde het wel, maar wist niet tot scoren te komen. Al snel was de wedstrijd daarom weer in evenwicht. 14-14. Tot aan de laatste minuut bleef het stuivertje wisselen. Beide ploegen kwamen om de beurt op voorsprong, maar noch AKC noch Wêz Handich/DOW wist uit te lopen. 19-19. Een minuut voor tijd wist de combinatie uit Rottefalle en Eastermar weer op voorsprong te komen. 20-19. De twee punten leken binnen te zijn, maar door een verdedigende fout wist AKC toch nog de 20-20 te maken.