Kampioenschap plotseling weer mogelijk voor Wêz Handich/DOW 2

WH/DOW 2 - CSL 4

 

Het moet een bijzondere week geweest zijn voor het geroutineerde Nic. 4 uit Groningen. Op zaterdag 29 februari stond de ploeg nog op de eerste plaats met drie punten voorsprong op achtervolger Wêz Handich/DOW 2, en zeven dagen later staan de groenwitten één punt achter datzelfde team uit Rottevalle, Eastermar en omstreken.  Door een gelijkspel tegen Hoogkerk 3, een verlies tegen De Wâlden 3 (die daarmee een krat bier verzilverd hebben) en een reglementaire punt in mindering wegens een gebrek aan scheidsrechters wordt de tweede plaats voor de eerste maal dit seizoen door de Groningers bezet en is dit de huidige stand van zaken in de reserve tweede klasse A:

 

stand na ronde 11 (tweede)

 

Wêz Handich/DOW 2 blijft de overwinningen namelijk aaneenrijgen. In de afgelopen twee speelrondes werden De Wâlden 3 (17-16) en WSS 2 (19-22) met de nodige moeite verslagen, en dit weekend was ook CSL 4 niet in staat om de 163 km/h rijdende zegekar van Sjouke Stoker af te remmen.

 

In de aanval startten Teije Frits Benedictus, Mark van der Wijk, Aline de Boer en Tsjikke Zijlstra, laatstgenoemde verzorgde in de allereerste aanval de 1-0 voorsprong, die in de daaropvolgende aanval door haar vakgenote verdubbeld werd. De eerste verdediging bestond deze wedstrijd uit Michiel Veenstra, Johan Zandstra, Marije Nijboer en Anneke Tamsma. Janna Bekkema was de hele week niet compleet fit geweest en begon daarom op de bank, hier werd ze vergezeld door Hessel van der Heide en Trynke de Vries, die vlak daarvoor “hun kinderen” met “klotsende oksels” naar de overwinning hadden gejuicht. Aan de hand van de dames stond er na negenentwintig minuten + een zéér lange laatste minuut een 13-7 stand op het in-topvorm-verkerende scorebord in de Dúnoardhal.

 

De rustbespreking was als vanouds: “Trettjin meitsje is bêst, sân tsjinkrije is ek net raar, gean sa troch!”

 

Nou ja, en zoals u inmiddels van het tweede gewend bent stortte alles in de tweede helft in elkaar. De kansen werden niet benut, verdedigend slipten er een paar kleine foutjes in, en Michiel besloot een opgelegde kans van een dame uit de korf te bonjouren. CSL speelde zich knap terug in de wedstrijd, mede dankzij een paar klasse goals van Wimer Schievink, en zo stond het plotseling 17-15 met nog vijf minuten op de klok. Aline (die een keurige wedstrijd speelde) hield het hoofd echter koel en rondde wonder boven wonder een doorloopbal succesvol af. Supersub Hessel van der Heide zette uiteindelijk de 19-16 eindstand op het digitale wedstrijdformulier.

 

Volgende week gaan we op bezoek bij ZKC ’19 3, om 11:30 uur start de wedstrijd in de N Wessels Boerhal in Zuidwolde.