Wêz Handich/DOW herpakt zich

De Waterpoort - Wêz Handich/DOW 1

 

Na de nederlaag tegen KIOS kreeg Wêz Handich/DOW op 1 februari de kans om weer een overwinning te pakken. Tegenstander was dit keer De Waterpoort uit Sneek. Omdat De Waterpoort een zaterdagploeg is, werd er dit keer pas in de avonduren gespeeld. Om klokslag 19:30 uur klonk het beginsignaal.

 

Wêz Handich/DOW begon sterk. Binnen enkele seconden kwamen de blauwhemden op voorsprong. Lang van de voorsprong genieten kon men echter niet, omdat De Waterpoort al snel op gelijke hoogte wist te komen. 1-1. De gelijke stand was echter maar van korte duur en de blauwhemden wisten gedurende de eerste helft langzaam uit te lopen. De ruststand bedroeg daarom 11-15 in het voordeel van Wêz Handich/DOW.

 

De ploeg van coach Pieter Alberda begon slecht aan de tweede helft. Na tien minuten spelen had de ploeg uit Sneek de achterstand verkleint naar twee doelpunten. 18-20. Gelukkig bleef Wêz Handich/DOW rustig en kwam de machine langzaam weer op stoom. Nadat de doelpunten zich in het laatste kwartier in rap tempo opvolgden bedroeg de eindstand uiteindelijk 23-30.