Wêz Handich/DOW scoort erop los

KIOS 1 - WH/DOW 1

 

Zondag 26 januari stond voor Wêz Handich/DOW de uitwedstrijd tegen KIOS uit Ruinerwold op het programma. Een wedstrijd die bijna een derby genoemd kan worden, zo vaak speelden beide ploegen al tegen elkaar. Om klokslag 15:30 uur klonk het startsignaal.

 

KIOS begon scherp aan de wedstijd, want de eerste aanval betekende meteen een doelpunt voor de ploeg uit Ruinerwold. Wêz Handich/DOW bleef echter kalm en maakte al snel de gelijkmaker. 1-1. Al snel werd duidelijk dat de aanvallen van KIOS iets gemakkelijker liepen dan die van de blauwhemden. KIOS wist daarom een kleine voorsprong te nemen, die men langzamerhand uitbreidde. Met nog tien minuten te gaan in de eerste helft stond er daarom een 12-8 score op het scorebord. In die laatste tien minuten wist Wêz Handich/DOW zich terug in de wedstrijd te knokken. Na een goede periode stond het 15-14. Helaas kregen de blauwhemden net voor rust met een blessure te maken.

 

Hoewel Wêz Handich/DOW de eerste helft goed geëindigd was, begon de ploeg van coach Pieter Alberda de tweede helft slordig. Misschien nog met de eerdere blessure in het achterhoofd. Doordat er een aantal ballen vergooid werden wist KIOS weer uit te lopen. Halverwege de tweede helft stond het daarom 20-15. De wedstrijd leek dood te bloeden, maar een aantal wissels zorgden voor nieuw elan in de ploeg uit Rottevalle en Eastermar. Al snel werd het verschil teruggebracht naar twee doelpunten. 20-18. Helaas wist ook KIOS zich weer te herpakken. Wêz Handich/DOW bleef doelpunten maken in de slotfase, maar ook de ploeg uit Ruinerwold benutte de kansen. De eindstand werd daarom uiteindelijk 28-25.