Wêz Handich/DOW 2 heeft geen #groteboodschap aan ZKC '19 3

WH/DOW 2 - ZKC '19 3

 

Te laat komen is nooit geoorloofd, tenzij er een goed excuus voor is. En als je dan geen goed excuus kunt verzinnen, tja, dan kun je maar het beste gewoon eerlijk zijn. Afgelopen zondag besloot Trynke de Vries om deze tactiek toe te passen voor de thuiswedstrijd tegen het derde van ZKC ’19, want ze had schijt aan 13:40 uur aanwezig zijn.

 

#groteboodschap

 

Of deze sanitaire mededeling te maken heeft met haar deelname aan “draai-djennoe-werry” blijft voor ons een vraag en voor haar een weet. Afijn, ze was uiteindelijk ruim op tijd voor het startsignaal dat scheidsrechter J. Schotanus om 14:40 uur zou laten klinken. Voorafgaand aan de wedstrijd werd trainer/coach Sjouke Stoker een dag voor zijn verjaardag alvast uitbundig gefeliciteerd met de aanstaande heuglijke dag doormiddel van afwisselend drie kussen en stevige handdrukken in combinatie met een mooi kaartje. Dit was allemaal gebeurd op initiatief van Michiel Veenstra, als beloning voor deze actie mocht hij vandaag naast Sjouke plaatsnemen op de reservebank. Hij werd hier vergezeld door Nynke Bargerbos, Bartele Kooistra en Tsjikke Zijlstra. Laatstgenoemde startte op de bank aangezien ze nog bij moest komen van een autorit van tien uur met vriendlief Renze Miedema als metgezel, iets waar alle aanwezigen uitermate veel respect voor hadden.

 

Het eerste aanvalsvak, bestaande uit Janna Bekkema, Aline de Boer, Teije Frits Benedictus en Mark van der Wijk, had erg veel moeite met korfballen en slaagde er dus ook niet in om een productieve aanval neer te zetten in de beginfase. Verdedigend specialist Hessel van der Heide, die de voorafgaande avond nog voor wat extra verdedigende kracht ingezet werd bij het eerste, was uitermate teleurgesteld in zijn vakgenoten. Zij waren duidelijk niet dezelfde verdedigende intensiteit als hij gewend en lieten zijn heer zo maar twee doorloopballen nemen en scoren. Deze valse start werd volgehouden tot de vijftiende minuut, toen Sjouke besloot een time-out te nemen. ZKC ’19 had tot dusver haar voorsprong via strafworpen en vrije ballen tot 1-5 uitgebreid, en Aline en Marije hadden al een stuk of honderd doorloopballen op professionele wijze om zeep geholpen. De time-out bleek een effectief wapen en zo stond het bij rust ineens 8-6 in het voordeel van de blauwhemden.

 

Sjouke liet tijden de thee zijn spelers duidelijk weten dat het aanvallend vandaag helemaal nergens op leek, maar dat het verdedigend wederom uitstekend ging.

 

De tweede helft bood weinig interessante gebeurtenissen. Marije en Janna vonden respectievelijk van afstand het gat van de korf en ook Teije Frits leek zijn vorm van de afgelopen wedstrijden teruggevonden te hebben. Verder bleek Mark nog over een gevaarlijke kopbal in zijn uitverdedigingsarsenaal te beschikken. Uiteindelijk resulteerde het allemaal in een enigszins geflatteerde 19-11 eindstand. Geflatteerd, omdat het op basis van de uitslag lijkt alsof deze wedstrijd ons weinig moeite gekost heeft, maar ZKC 3 is een geduchte tegenstander die het ons zeker in de eerste helft erg lastig wist te maken. Volgende week komt OKO 2 op bezoek in Houtigehage, waarna aansluitend het eerste het opneemt tegen OKO 1. Voorafgaand aan onze wedstrijd zullen wij het schouwspel tussen WH/DOW 5 en het vlaggenschip van Goorecht vanaf de eerste rij mee mogen maken, waarbij wij hopen getrakteerd op een glaszuivere hattrick van Fedde en/of El Krekel.