Wêz Handich/DOW scoort erop los

WH/DOW 1 - OerterpVKC

 

Zaterdag 11 januari opende Wêz Handich/DOW het nieuwe jaar met een thuiswedstrijd tegen Oerterp/VKC. De blauwhemden wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden aangezien de bezoekers voor de kerst nog van kampioenskandidaat KIOS hadden weten te winnen. Desalniettemin begon Wêz Handich/DOW de wedstrijd vol goede moed.

 

De eerste competitiewedstrijd van 2020 ging om precies 20:20 uur van start. Het waren de blauwhemden die meteen wisten te scoren: 1-0. Oerterp/VKC schrok niet van de snelle voorsprong en al snel werd de score gelijk getrokken. 1-1. Het werd snel duidelijk dat beide ploegen over uitstekend scorend vermogen beschikten. De doelpunten volgden elkaar in rap tempo op. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft was de stand daarom 13-12. Dit was echter het moment dat Wêz Handich/DOW een gaatje wist te slaan. Na drie knappe goals stond het binnen mum van tijd 16-12. Deze voorsprong werd zelfs nog ietsje uitgebreid. De ruststand bedroeg daarom 19-14 in het voordeel van de ploeg van coach Pieter Alberda.

 

Ook in de tweede helft bleven beide ploegen scoren. Het gat tussen beide ploegen bleef lange tijd vijf doelpunten. Na tien minuten in de tweede helft stond de score 26-21 op het scorebord. Op dat moment zette Wêz Handich/DOW echter een tussenspurt in. Na weer een aantal goede aanvallen werd het verschil op 29-22 naar zeven doelpunten gebracht. De wedstrijd leek gespeeld, maar met nog tien minuten te spelen knokte Oerterp/VKC zich toch weer een beetje terug in de wedstrijd. Gelukkig bleven de blauwhemden rustig en pakten ze de draad weer op. Na een goede slotfase wist Wêz Handich/DOW weer uit te lopen en dit resulteerde in een 36-30 eindstand.