Wêz Handich/DOW verzuimt koppositie te pakken

AKC 1 - WH/DOW 1

 

Zondag 15 december stond voor Wêz Handich/DOW de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op het programma. Na een aantal verrassende uitslagen in de poule van de blauwhemden kon bij een overwinning op AKC uit Almelo de koppositie overgenomen worden van KIOS uit Ruinerwold. Voldoende reden dus voor Wêz Handich/DOW om gemotiveerd aan de wedstrijd te beginnen.

 

Om klokslag 13:00 uur klonk het eerste fluitsignaal. AKC ging meteen agressief van start. De eerste aanval van de Almeloërs leverde een doelpunt op: 1-0. De blauwhemden reageerden echter efficiënt en binnen een minuut was de score weer gelijk getrokken. Gedurende de eerste helft ging de score steeds op en neer. Wel waren het de Almeloërs die telkens op voorsprong kwamen. De ploeg van coach Pieter Alberda moest vervolgens telkens weer in de achtervolging. Bovendien scoorden beide partijen erop los, wat in een ruststand van 18-18 resulteerde.

 

Tijdens de pauze concludeerden de combinatie uit Rottevalle en Eastermar dat er goed aangevallen werd, 18 doelpunten in één helft is immers niet slecht, maar dat er te slordig verdedigd werd. Afspraken werden niet nagekomen. In de tweede helft moesten de blauwhemden dus een tandje bijschakelen.

 

De tweede helft begon slecht voor de Wêz Handich/DOW. Twee snelle doelpunten zorgden voor een 20-18 achterstand. Dit gaatje van twee doelpunten bleef lange tijd in stand. Beide ploegen scoorden ook aanzienlijk moeilijker dan in de eerste helft. met nog tien minuten te spelen stond het namelijk 25-22. Met een aantal wissels probeerde coach Pieter Alberda het tij nog te keren, maar het bleek te laat. Wêz Handich/DOW kon in de slotfase niks meer forceren en liep tegen een 29-26 nederlaag aan. Kortom geen koppositie voor de blauwhemden.