Wêz Handich/DOW wint inhaalwedstrijd

WH/DOW 1 - Movado 1

 

Donderdag 31 oktober moest Wêz Handich/DOW op sportpark ’t Hagehiem aantreden tegen Movado. De wedstrijd tegen de ploeg uit Dordrecht werd op een doordeweekse avond gespeeld, omdat een paar weken eerder de ontmoeting werd afgelast vanwege heftige regenval. Voor aanvang van de wedstrijd stond Movado stijf onderaan met nul punten. De ploeg uit Rottevalle en Eastermar stond met 9 punten op een vierde plek. Op papier zou Wêz Handich/DOW dus een overwinning moeten kunnen boeken.

 

Om klokslag 20:45 uur klonk het startsignaal. Het begin van de blauwhemden was slordig. Na een paar slechte aanvallen en een aantal halve kansen, was het de ploeg uit Dordrecht die de score opende: 0-1. Gelukkig wist Wêz Handich/DOW al snel iets terug te doen. 1-1. Het spel van de ploeg van Pieter Alberda bleef echter slordig. Tal van domme overtredingen, afgewisseld met goede aanvallen leverden uiteindelijk een ruststand op van 8-8.

 

In de pauze kwamen de blauwhemden tot de conclusie dat het toch echt beter moest. In de aanval moest de ploeg van Pieter Alberda geduldiger zijn en in de verdediging moest Wêz Handich/DOW scherper zijn.

 

De blauwhemden kwamen vervolgens goed de kleedkamer uit. Binnen vijf minuten wist de combinatie uit Rottevalle en Eastermar tweemaal te scoren. 10-8. Het spel was in de tweede helft zeker niet vlekkeloos, maar wel een stuk beter dan dat van de eerste helft. In het restant van de wedstrijd bleef het verschil lange tijd twee doelpunten. Tot drie minuten voor tijd toen Wêz Handich/DOW bij een stand van 14-12 nog een doelpunt wist te maken: 15-12.

 

Voorlopig heeft Wêz Handich/DOW de laatste veldwedstrijd gespeeld. De ploeg van Pieter Alberda kan met een tevreden gevoel terugkijken op het veldseizoen tot dusver, met 11 punten uit 8 wedstrijden bezetten de blauwhemden de derde plaats achter KIOS en Quick/V&V met elk 13 punten. Wêz Handich/DOW gaat dus vol goede moed de zaalcompetitie tegemoet.