Voorbeschouwing Wêz Handich/DOW - Movado

            logo wh en dow                                                       logo movado

 

De competitie ligt weer helemaal open! Afgelopen weekend heeft KIOS het voor elkaar gekregen om de ongeslagen status van Quick ‘21/Vlug & Vaardig teniet te doen, waarna WH/DOW op zondag in Almelo van AKC wist te winnen. De kaarten zijn nog lang niet geschud dus, maar als het vlaggenschip écht bovenin een factor wil spelen, moet er aanstaande donderdag wel gewonnen worden van hekkensluiter Movado.

 

Wêz Handich/DOW draait tot dusver met 9 punten uit 7 wedstrijden een prima seizoen. Henk van der Wijk denkt te weten hoe dat komt: “De speelwijze van het eerste oogt erg fris! Er wordt tegelijkertijd dynamisch en geduldig gespeeld, waardoor iedere speler zijn/haar kwaliteiten goed kan benutten.” Als co-organisator van de WH-Korfbaltoto verwacht Henk dat de resultaten enkel positiever zullen worden: “Er zit nog veel potentie in het eerste, de piek is nog lang niet behaald.”

 

Ondanks zijn lovende woorden verwacht hij donderdag een spannende wedstrijd tegen Movado, zeker aangezien Pieterroel Bouwmeester niet aanwezig kan zijn tijdens de inhaalwedstrijd: “Pietterroel is in scorend opzicht zeer belangrijk in zijn vak en het zal essentieel zijn om dat op te vangen.” De kleine spits scoort er lustig op los en was ook in Almelo afgelopen zondag meermaals trefzeker. “Als deze wedstrijd in de Toto zou staan, dan had ik het eerste op één of drie verschil winst gezet. Misschien zelfs wel met de joker erop!” besluit Henk.

 

Wêz Handich/DOW – Movado start donderdagavond om 20:45 uur in Rottevalle. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Hille Bergsma.

 

Meest recente uitslagen tegen Movado:

Voor zover bekend werd er niet eerder een competitiewedstrijd tegen Movado gespeeld.

 

Henk veld oko

Laatste uitslagen WH/DOW:

AKC                     14 – 19                WH/DOW           (27-10-19)

WH/DOW           19 – 19                 CSL                     (19-10-19)

OKO                    20 – 20                WH/DOW           (13-10-19)

Quick/V&V          22 – 18                WH/DOW           (05-10-19)

WH/DOW           19 – 19                 KIOS                   (22-09-19)

 

Laatste uitslagen Movado:

Movado              13 – 18                CSL                      (26-10-19)

Movado              22 – 26                AKC                     (20-10-19)

KIOS                    25 – 19                Movado              (13-10-19)

Movado              16 – 21                Juventa                (05-10-19)

OKO                    19 – 17                Movado              (22-09-19)

 

Stand WH/DOW 1

 1. Quick/V&V – 13 punten
 2. KIOS – 13 punten
 3. CSL – 10 punten
 4. WH/DOW – 9 punten*
 5. AKC – 8 punten
 6. Juventa – 6 punten
 7. OKO – 3 punten
 8. Movado – 0 punten*

*=wedstrijd minder

 

Wêz Handich/DOW 2 speelt zondagmiddag tegen koploper Nic 4. De geroutineerde ploeg uit Groningen verloor deze competitie nog niet en won afgelopen zondag op eclatante wijze (17-4) van concurrent Hoogkerk 3, dus het zal een lastige opgave worden voor het wisselvallige tweede, dat recentelijk verloor van AKC 2.

 

Stand WH/DOW 2

 1. Nic. 4 – 14 punten*
 2. Hoogkerk 3 – 10 punten
 3. AKC 2 – 10 punten
 4. WH/DOW 2 – 8 punten*
 5. ZKC 3 – 8 punten
 6. Ritola 3 – 6 punten
 7. ROG 3 – 6 punten
 8. Parabool 4 – 0 punten

*=wedstrijd minder