Verslag WH/DOW 2 eenmalig onderbroken door JohanWatch

WH/DOW 2 - Hoogkerk 3

Op zondag 20 oktober stond het treffen tussen Wêz Handich/DOW 2 en Hoogkerk 3 op het programma in de lang-niet-altijd-werkende app van het KNKV. De Groningers kunnen inmiddels een oude bekende genoemd worden, aangezien dit affiche de afgelopen jaren regelmatig plaats heeft gevonden. De laatste editie van deze strijd dateert alweer van het zaalseizoen van vorig jaar, waar de ploeg van Sjouke Stoker op vrij kansloze wijze de mogelijkheid op een kampioenschap uit zijn handen  liep glippen. Vanwege de rare nasmaak die deze wedstrijd achterliet, werd de tactiek van de groenhemden op de vrijdagavond nog maar eens een extra keer doorgenomen. Verrassend genoeg was echter slechts een kwart van het gevreesde herenkwartet aanwezig op de zondagochtend: enkel onze oud-trainer/coach Gerjan Gorter had zijn weg naar It Hagehiem kunnen vinden. Het tijdstip waarop de boomlange alleskunner arriveerde was wel enigszins bijzonder te noemen, aangezien hij bij aankomst van de spelers van de thuisclub al een lekkere gehaktbal in de kantine besteld had.

 

Rond 11:45 uur druppelden de spelers van zowel het vlaggenloze schip van WH/DOW als de zondagse strijders van Hoogkerk het sportpark in Rottevalle op om de gebruikelijke wedstrijdvoorbereidingen te treffen. Voor de Ferwerda-formatie betekent dit voorbespreken, warmlopen, en inschieten; voor de tegenstander bestond dit uit peukje roken, dutje doen, en een balletje gooien.

 

De opstelling in de door-serverfouten-geteisterde KNKV-app zag er als volgt uit: het verdedigende viertal bestond uit worstenbroodjesliefhebber Hessel van der Heide, trainingstopscorer Johan Zandstra, Marije Nijboer en Anneke Tamsma. In de aanval startten succesjeugdtrainer Teije Frits Benedictus, Mark van der Wijk, fotodagreisleidster Tsjikke Zijlstra en Janna Bekkema, dit leverde een gemiddelde leeftijd van 24,25 die nipt voldeed aan de gestelde leeftijdsregels. Trynke de Vries nam, uit protest tegen de schorsing die SV Houtigehage recentelijk opgelegd kreeg, plaats op de bank. Daar werd ze vergezeld door Michiel Veenstra, die rust kreeg vanwege de intensieve warming-up van de dag ervoor. Verder waren ook Moniek Heddema, Henk van der Wijk, en een handjevol spelers van het eerste aanwezig.

 

Na het startsignaal van scheidsrechter Jacob Schotanus (die een solide wedstrijd zou fluiten) scoorde Janna al gauw het eerste doelpunt van de wedstrijd. Via een strafworp kwam Hoogkerk 3 op gelijke hoogte. Beide ploegen hielden elkaar lange tijd in evenwicht, waarbij Gerjan Gorter bewees dat een goede nachtrust irrelevant is als je van de middellijn raak kunt schieten. Aan de hand van Hessel kwam de Rottevalle/Eastermar-combinatie vlak voor rust echter op een voorsprong van vier doelpunten: 12-8.

 

Sjouke was verrassend positief gedurende de rustbespreking, maar vroeg aan zijn spelers of ze voor deze ene keer ook de tweede helft doelpunten wilden maken, aangezien het al een tijd geleden was dat er twee goede helften gespeeld werden.

 

De tweede helft leverde qua spel weinig noemenswaardige momenten op. Vandaar dat een speciaal lezersverzoek ingewilligd kan worden: “er moet meer worden gezegd over Johan!” Dus bij deze een eenmalige aflevering van JohanWatch (wat overigens klinkt als een bedrijf dat mensen oplicht met goedkope horloges). Vandaag liep Johan veel en verdedigde hij goed, verder maakte hij nog een mooie afstandstreffer en strooide hij met schoten die als assist dienden door de wijze waarop hij ze exact twee meter over de korf heen plaatste. Dat was JohanWatch voor deze week!

 

Vlak na de rust werd Michiel fit genoeg bevonden om weer een aantal minuten met een warming-up aan de slag te gaan. Voordat hij een gelopen kilometer aantikte werd hij hierin echter ruw gestoord door Sjouke, die hem zonder pardon zo maar speelminuten gunde.

 

De eindstand bedroeg trouwens 21-17, oftewel het gaatje van vier werd de hele tweede helft behouden. Volgende week reizen we gezamenlijk met het eerste af naar Almelo om eventjes tegen AKC te spelen, in de eerste speelronde werd nipt van hun tweede team verloren. Om 13:00 uur gaat de wedstrijd van start, tot dan!