Nieuwe plaat Gaatze Bosma brengt WH/DOW 2 derde overwinning

ZKC '19 2 - WH/DOW 2

Zondag 6 oktober stond de uitwedstrijd tegen ZKC '19 2 op het programma. Hiervoor vertrokken we om 11:15 uur richting Zuidwolde. Vorig seizoen werd deze ploeg getroffen in de finale van A.P. Buitenbeker, waar de roodhemden met 15-7 te sterk waren voor de Rottevalle/Eastermar-combinatie, en ter voorbereiding op het huidige seizoen werd er een oefenwedstrijd gespeeld tegen dezelfde ploeg (overigens ook verloren). Voorafgaand aan de wedstrijd had de thuisploeg enkel verloren van titelfavoriet Nic. 4, waar WH/DOW 2 verloor van AKC 2. Op basis van de ranglijst was deze wedstrijd belangrijk voor de aansluiting met koploper Nic. 4.

 

Sjouke Stoker had de volgende opstelling uit de lerenjas getoverd: in de aanval begonnen Tsjikke Zijlstra, Janna Bekkema, Johan Zandstra en Mark van der Wijk. In de verdediging startten Anneke Tamsma, Trynke de Vries, Pieter Veenstra en Hessel van der Heide. Laatstgenoemde had de dag ervoor al zijn best gedaan om zijn kleine, kale voorbeeld te doen vergeten bij het eerste.

 

Marije Nijboer nam plaats op de reservebank, aangezien zij de dag ervoor bij het eerste had gespeeld. Naast Marije waren ook Ibrich Westerhof, Anna de Vries, Teun Zuiderveld en zijn zeer fitte broertje Anne Zuiderveld aanwezig. Verder was Teije Frits Benedictus afwezig aangezien hij met zijn familie een weekendje op een jongerencamping op Terschelling verbleef.

De scheidsrechter van dienst kreeg voorafgaand aan de wedstrijd een suikerbrood cadeau, ze was voornamelijk erg enthousiast toen ze te horen kreeg dat het écht Fries was.

 

De wedstrijd begon voor beide ploegen in offensief opzicht zeer voortvarend, getuige de 1-1 tussenstand die na één minuut op het digitale scorebord geprojecteerd werd. Vervolgens stokte het scorend vermogen aan de kant van het schip zonder vlaggen uit de vaarwateren van De Leyen, ZKC 2 liep uit naar 7-2 voorsprong. Aan de hand van twee rake knallen van Anneke kon WH/DOW enigszins terugkomen in de wedstrijd, en na een doorloopbal van Tsjikke en een afstander van Mark was de score weer in balans: 7-7.

 

In de rubriek ‘verrassend nieuws’ kunnen we deze week vermelden dat Trynke maar liefst twee dagen niet op stap was geweest, dit resulteerde in een ontzettend ontevreden Sjouke, die haar logischerwijs dus ook slechts twintig minuten speeltijd gunde. Ze werd vervangen door Marije, die de avond ervoor wél naar de kroeg was geweest om de prachtige muziek van De Doelleazen Gaatze Bosma aan te horen. Overduidelijk geïnspireerd door zijn nieuwe dikke plaat “Eén met de Bomen”, schoot ze van afstand de blauwhemden voor het eerst op voorsprong.

 

Uit paniek nam de coach van de Zuidwoldenaren een time-out, Hessel nam hiervan gebruik door dokter Pieter te vragen naar zijn professionele kijk op zijn duim, die zag er namelijk niet zo kleurrijk meer uit. Het gebrek aan alcohol dat in eerdere verslagen genoemd werd, begint duidelijk zijn tol te eisen op de fysieke gesteldheid van Hessel.

 

Het tweede bedrijf werd gestart met een afstandschot van Tsjikke, waardoor het verschil op 8-10 voor het eerst twee doelpunten in het voordeel van WH/DOW bedroeg. Het bleek een onjuiste voorbode voor de tweede helft te zijn, die verre van doelpuntrijk werd. Enkel Johan Zandstra (die in een ver verleden ook graag “Eén met de Bomen” was) kon zich onderscheiden door tweemaal te scoren en daarmee de wedstrijd in het slot te gooien, eindstand: 13-14.

 

Aanstaande zaterdag treffen we Ritola 3, dus dan mogen we echt naar Zuidlaren toe.

 

trynke zuidlaren