Wêz Handich/DOW 2 overwintert in Europa League

SIOS 2 - WH/DOW 2

Een bekertoernooi is een mooie afleiding van de competitie, teams uit verschillende competitieklassen treffen elkaar op een doordeweekse avond om uit te maken wie over een bepaalde periode nogmaals een wedstrijd op een doordeweekse avond te spelen. Het tweede komt jaarlijks uit in de A.P. Buitenbeker (een soort Europa League), waarin twee weken geleden Ritola 3 op vrij eenvoudige wijze verslagen werd. Op 1 oktober 2019 was het tijd om de tweede ronde tegen SIOS 2 in Wolvega te spelen. Vorig jaar liet de wedstrijd SIOS 2 – WH/DOW 2 een bittere nasmaak achter bij de ploeg uit Rottevalle en Eastermar, niet enkel doordat het niveau van de pupillen van Sjouke Stoker ongekend laag lag, maar ook omdat het als een verschrikkelijke inleiding voor het Middenmootfeestje werkte.

 

Met deze gedachte in het achterhoofd werden de volgende mensen in de basis opgesteld: in de aanval startten Mark van der Wijk, Teije Frits Benedictus, Tsjikke Zijlstra (eindelijk terug van haar familiedag) en casinoliefhebster Janna Bekkema; de verdediging bestond uit Anneke Tamsma, Marije Nijboer, Pieter Veenstra en Hessel van der Heide. Laatstgenoemde heeft als voorbereiding op deze wedstrijd maar liefst een week geen druppel alcohol genuttigd, een ongekende prestatie waar professioneel student én voormalig korfballer Jorian Kamp al een week van in shock is. Trynke de Vries viel op door haar afwezigheid, zij verkoos deze dinsdag de Kruidvat boven het korfbalveld. Johan Zandstra was er ook niet bij, hij had een storing. Ter vervanging waren Ibrich Westerhof en Henk van der Wijk bereid gevonden om hun plaatsen in de dug-out over te nemen, zij werden vergezeld door een delegatie van het vlaggenschip, aangevoerd door een laaiend enthousiaste Anne Zuiderveld die om de haverklap op belachelijke wijze het geluid van een sirene probeerde na te bootsen. De grootste verrassing was de aanwezigheid van Aline de Boer, iedereen had aangenomen dat zij met een trekker op het Malieveld zou zijn, maar blijkbaar voldeed het sportveld in Wolvega ook aan de protesteisen, #trotsopdeboer.

 

Scheidsrechter H. Bruins gaf op voorhand aan hoopvol gestemd te zijn over de weersvoorspellingen, desalniettemin begon de regen vijf minuten na zijn startsignaal met bakken uit de lucht te vallen. Het leek de coach van SIOS 2 een goed idee om dan ook maar een time-out te nemen, de tussenstand was destijds 1-3 in het voordeel van de tweede Ferwerda-formatie. Sjouke had zo snel geen tactisch advies kunnen bedenken, dus de spelers van WH/DOW 2 mochten wel gewoon in het veld blijven staan. De tegenstanders werd opgedragen om voornamelijk “overzicht” te houden, wat hiermee bedoeld werd zal voor altijd een mysterie blijven. Het werkte in ieder geval niet zo goed, want de uitploeg liep al snel uit naar een 4-8 voorsprong. Dit was ook het punt waar de tegenstander van Teije Frits (gevreesd vanwege zijn indrukwekkende deelname aan de toppoule van De Baas fan de Wâlden) het overzicht verloor en een onsuccesvolle vliegende tackle op de zijlijn inzette die resulteerde in een vrije bal, die Janna verzilverde. De ruststand bedroeg 5-14.

 

De rustbespreking bestond voornamelijk uit het complimenteren van elkaar en opscheppen over hoe "goed wy wol net binne" en dat het eerste vrijdag op de training "mar goed oppasse moat". De tweede helft begon met een doelpunt van Pieter, waarna Sjouke besloot de reserves speelminuten te gunnen. Zowel Henk als Ibrich wist nog een doelpuntje mee te pakken, waardoor het totaal aantal verschillende doelpuntenmakers op negen uitkwam. Verder wist de smaakmaker aan de kant van SIOS de bal nog goed op zijn wreef te nemen richting de andere kant van het veld en werd zijn bijzondere poging tot 'rebounden' door de prima leidende arbiter beloond met een mooie gele prent.

 

Na het zaalseizoen zal de bekercompetitie hervat worden, wie de tegenstanders zal zijn is nog onbekend maar het belooft weer spannend te worden. Aanstaande zondag staat de lastige uitwedstrijd tegen ZKC ’19 2 op het programma.