Wêz Handich/DOW blijft ongeslagen

WH/DOW 1 - KIOS 1

 

Zondag 22 september stond voor Wêz Handich/DOW de derde wedstrijd van het veldseizoen op het programma. Tegenstander was ditmaal het welbekende KIOS uit Ruinerwold. Onder toeziend oog van het publiek floot de scheidsrechter om klokslag 14:30 uur voor het begin van de wedstrijd.

 

Beide ploegen begonnen goed aan de wedstrijd. Wêz Handich/DOW wist meteen een goede kans te creëren, maar liet het na te scoren. KIOS benutte de eerste grote kans wel. 0-1. Kort daarna scoorde KIOS weer. 0-2. Zoals zo vaak toonden de blauwhemden veerkracht en binnen een mum van tijd was de score weer gelijk getrokken. 2-2. KIOS bleek niet onder de indruk en scoorde meteen weer. 2-3. In het restant van de eerste helft bleef het spelbeeld gelijk. KIOS kwam steeds op voorsprong en Wêz Handich/DOW knokte zich steeds weer terug in de wedstrijd. De ruststand was daarom 9-10 in het voordeel van KIOS.

 

Na de hervatting bleef het spelbeeld wederom gelijk. De ploeg uit Ruinerwold kwam weer op twee doelpunten voorsprong, 9-11 en de ploeg van coach Pieter Alberda kwam enkele minuten later weer op gelijk hoogte. Uiteindelijk resulteerde dit in een 18-18 stand met nog een minuut te spelen. In één van de laatste aanvallen van KIOS kreeg de combinatie uit Rottevalle en Eastermar een strafworp tegen. 18-19. De wedstrijd leek verloren voor de blauwhemden, maar in de laatste aanval van de wedstrijd kreeg Wêz Handich/DOW nog een strafworp mee. De eindstand kon daarmee nog tot 19-19 gebracht worden.