Voorbeschouwing Wêz Handich/DOW - AKC

            logo wh en dow                                                                  akc logo

Hèhè, het seizoen begint eindelijk weer! Juli en augustus zijn voor échte korfballiefhebbers de langste maanden van het seizoen, maar september brengt gelukkig jaarlijks de start van de nieuwe competitie. En een nieuwe competitie brengt ook de mogelijkheid tot veranderingen, vandaar dat het programmaboekje voortaan voorzien zal zijn van een voorbeschouwing van iemand die dichtbij de prestaties van het vlaggenschip staat.

 

Teun Zuiderveld is bereid gevonden om bij dit segment het spits af te bijten; Teun is al jaren onomstreden basisspeler en kan omschreven worden als een doelpuntenmachine, die ook bereid is om zijn medespelers vrij te spelen, of een wedstrijd lang vanuit de korfpositie te spelen. De boomlange alleskunner haalt eerst herinneringen op over de vorige confrontatie met de Almeloërs: “We hebben in het veldseizoen 2017/2018 twee keer tegen AKC uit Almelo gespeeld. Ik herinner mij dat het een goede ploeg was die technisch verzorgd korfbal speelde.” AKC bivakkeerde dat jaar in de middenmoot, terwijl Wêz Handich/DOW uiteindelijk degradeerde. Beide teams wonnen destijds de wedstrijd op eigen veld, “maar ik ben er van overtuigd dat wij dit jaar sterker zijn dan tijdens de vorige confrontaties” vervolgt Teun. “De afgelopen drie seizoenen onderging het eerste team jaarlijks veel veranderingen, maar aangezien er niemand gestopt is, kan er verder gebouwd worden op het kampioenschap van vorig jaar.” Over de wedstrijd van zondag is Teun duidelijk: “Ik verwacht zondag een spannende pot korfbal en hoop dat we onder toeziend oog van onze nieuwe coach (Pieter Alberda, red.) onze eerste veldwedstrijd winnend af kunnen sluiten.”

 

teun-nijtsjeskoer (2)

Meest recente uitslagen tegen AKC:

WH/DOW             25 – 21                AKC                     (22-04-18)

AKC                       22 – 17                WH/DOW           (24-09-17)

 

Laatste uitslagen WH/DOW:

WH/DOW            28 – 19                Rodenburg          (16-06-19)

Koru                    10 – 19                WH/DOW             (02-06-19)

Noordenveld      14 – 16                WH/DOW             (25-05-19)

WH/DOW            25 – 15                Kinea                    (19-05-19)

WH/DOW            20 – 13                ZKC                       (12-05-19)

 

Laatste uitslagen AKC:

AKC                      22 – 15                Dindoa                 (15-06-19)

OKO/BIES            21 – 21                AKC                      (02-06-19)

ZKV                      16 – 16                AKC                      (26-05-19)

AKC                      15 – 13                EKC Nääs            (19-05-19)

MIA                      20 – 23                AKC                      (11-05-19)

 

       Stand WH/DOW 1

 1. WH/DOW
 2. CSL
 3. Movado
 4. Juventa
 5. Quick/V&V
 6. OKO
 7. AKC
 8. KIOS

 

Wêz Handich/DOW 2 speelt voorafgaand aan de wedstrijd van het vlaggenschip tegen het tweede team van AKC 2. Trainer/coach Sjouke Stoker heeft uitgesproken weer een zogenaamde ‘gooi naar de titel’ te doen, hoe dit uit zal pakken is vanzelfsprekend nog onbekend. Het tweede bevindt zich in een competitie met een aantal zware tegenstanders en zal flink aan de bak moeten om de doelstelling van de oude leermeester waar te maken!

 

       Stand WH/DOW 2

 1. WH/DOW 2
 2. Hoogkerk 3
 3. Ritola 3
 4. De Parabool 4
 5. AKC 2
 6. ZKC 2
 7. Nic 4
 8. ROG 3