WH/DOW 2 verliest spannend potje wandelkorfbal

WSS 3 - WH/DOW 2

Laten we dit verslag beginnen met een officieus verzoek aan het KNKV: naar de erg belangrijke mening van de spelers van Wêz Handich/DOW 2 (oftewel DE enige ploeg die kampioen is geworden in de reserve derde klasse B tijdens het veldseizoen van 2018/2019) dienen alle wedstrijden die gespeeld worden op de zondag na Oerrock te starten na 13:00 uur. Bij voorbaat dank voor het indienen van dit verzoek!

 

Om te compenseren voor het nadeel dat de Rottevalle/Eastermar-combinatie zichzelf op had gelegd, besloot WSS 3 blijkbaar akkoord te gaan met het voorstel om wandelkorfbal te spelen i.p.v. een normale wedstrijd. Een officiële bevestiging op dit verzoek is niet binnengekomen, maar één ieder die haar oog op het schouwspel in Oude Pekela heeft gelegd zondagochtend, zal bevestigen dat wandelkorfbal inderdaad de spelvorm betrof.

 

Door een iets te laat geplande vertrektijd, een omleiding bij Nieuwe Pekela, en de langdurige ontwaking van Tjalling van der Heide waren de pupillen van Sjouke net op tijd aanwezig om te starten aan de wedstrijd. De jongste telg van SuperSietze en Henny had de avond tevoren vanwege de hoge prijzen voor eten op Oerrock besloten om zijn honger te stillen met een plastic muntje, dat kostte vanzelfsprekend slechts €2,50 en als bonus kreeg hij ook nog een gratis bezoekje aan de plaatselijke EHBO. De honger van Tjalling was echter de volgende dag nog niet gestild, vandaar dat Sjouke Stoker besloot dat hij op de reservebank mocht beginnen, zodat hij in staat was om twee tosti’s te bestellen, waar ook oudere broer Hessel van der Heide van mee mocht genieten (zie foto).

 

Tosti connectie

 

Een plaatsje op de bank was ook hetgeen dat Marije Nijboer op haar verlanglijstje had staan, haar sollicitatie voor deze positie bestond uit een afzegging voor de vrijdagavondtraining. Echter bleek dit niet genoeg, aangezien dat zou betekenen dat er niet genoeg spelers in het veld over zouden blijven. Janna Bekkema en Trynke de Vries (die elkaar altijd goed weten te vinden in het veld) hadden namelijk de gezamenlijke promotie naar het vlaggenschip gemaakt. Iets wat Pieter Veenstra vorige week al bereikt had.

 

De rekentalenten onder de lezers vragen zich inmiddels af: ‘wat blijft er dan over?’ Nou, welgeteld zes spelers: Hessel van der Heide, Henk van der Wijk, Mark van der Wijk en Marije Nijboer mochten het veld delen met afzwaaiende moedergans Ruth de Vries en toekomstige voetballegende Lieke de Vries. Het idee was om dit aan te vullen met jeugdige energie, en dat werd toch nog een soort van gevonden in Ibrich Westerhof en Jorn Kloosterman (beiden bedankt).

 

Nadat materiaalman J. Zandstra alles gereed had gemaakt voor de start van de wedstrijd, was scheidsrechter W. Venema bereid gevonden om voor het eerst die dag op de fluit te blazen. De start van de wedstrijd was erg gelijk opgaand, de Oude Pekelaars scoorden veelal nadat er een stuk of wat rebounds gepakt werden, terwijl WH/DOW meer leunde op haar zuivere schutters. Dit resulteerde in een 8-9 ruststand.

 

Trainer/coach Sjouke Stoker had de zaterdagavond in de Ziggo Dome besteed vanwege een concert van The Eagles. De voormalig coach van De Wâlden leeft normaal gesproken een Life in the Fast Lane, maar besloot het voor deze ene keer bij de woorden Take It Easy te houden.

 

Het mag wel gezegd worden dat de spelers van de tweede Ferwerda-formatie goed naar de instructies van hun coach hebben geluisterd. Gedurende het tweede bedrijf werd het gat van de korf slechts zevenmaal gevonden, terwijl de conditioneel sterke wandelaars uit Pekel maar liefst twaalf (lees: tolf) keer wisten te scoren, eindstand: 16-20.

 

Het Pinksterweekend zal er geen wedstrijd gespeeld worden, alhoewel een handjevol spelers mee zullen doen aan het jaarlijkse Pjuktoernooi bij KC de Pein. De week erna zal nog eens gespeeld worden tegen Rodenburg 2, waarna het eerste haar kampioenswedstrijd speelt tegen Rodenburg 1, en ten slotte vanzelfsprekend de seizoensafsluitende BBQ in Eastermar, tot dan!