Strafworpvariant nipt genoeg voor overwinning WH/DOW 2

Leeuwarden 2 - WH/DOW 2

 

Het was u als trouwe lezer misschien al opgevallen dat er afgelopen week geen wedstrijdverslag op de website/Facebook verschenen is, hiervoor bied ik als verslagschrijver mijn oprechte excuses aan. De dusdanig lange derde helft (die doorging tot de avonduren en waaraan mijn teamgenoten ook zeker de volgende dag door diens eigen hoofd en lichaam aan herinnerd zijn) kreeg de voorkeur boven het vereeuwigen van de wedstrijd op digitale wijze.

 

Het kampioenschap in de reserve derde klasse werd al drie speelrondes voor het einde van de competitie behaald doordat concurrent OWK 3 met enige regelmaat een wedstrijdje verloor, waar ons dat enkel op een zonnige dag in Wolvega overkwam. Echter, doordat er nog een maand aan korfbal (incl. bekerfinale) op het programma staat, zit het tweede in de unieke situatie dat:

  1. Er niets meer op het spel staat
  2. Het doel voor het seizoen behaald is
  3. Er wel gewoon twee keer per week getraind dient te worden

Vandaar dat er besloten om eenmalig de dinsdagavondtraining te besteden aan het wereldkundig dat “wy toch al kampioen binne”, iedereen in de buurt van sportcomplex Burgerkamp zal dit in ieder geval meegekregen hebben, aangezien het dusdanig vaak gezegd is dat de uitspraak gedroomd kan worden.

 

Op vrijdag werd er wederom in Eastermar getraind, dit om het vlaggenschip aan het gras te laten wennen voor de kraker die de aansluitende zaterdag gespeeld zou worden. Voordelige bijkomstigheid van de zeldzame veldtraining was de aanwezigheid van volkszanger Bertus Sipma. De man die (semi-)bekend is van hits als Want toen ik jou zag en Eén moet er de laatste zijn (die overigens beide over Heineken lijken te gaan) was opgeroepen als clausule van het transferakkoord tussen WH/DOW 2 en VVE Dames 1, het tweede mocht meegenieten van dhr. Sipma’s zangkunsten in ruil voor de sportieve prestaties van Lieke de Vries, die volgend jaar het geel en blauw van Eastermar zal vertegenwoordigen.

 

Om ook de drie laatste competitieduels als winnaar uit de strijd te komen, is besloten om niets te veranderen aan de vertrektijden, gevolg hiervan is dat er op zondagochtend verzameld werd in de kantine van Leeuwarden waar vanwege het gebrek aan noodzaak om het veld te betreden eerst maar drie kwartier aan de voorbespreking te besteden. Overigens bevatte de netgenoemde bespreking enkel de boodschap dat er op een groot veld gespeeld zou worden, wat vanzelfsprekend als extra motivatie werkte voor de man- en vrouwschappen die onder leiding staan van Sjouke Stoker.

 

Vanwege het grote veld werd besloten om met twaalf spelers deel te nemen aan de wedstrijd, dit om een ode te brengen aan het welbekende afgeschafte middenvak. In de aanval startten de gebroeders Van der Wijk samen met de zusjes De Vries (dus niet Trynke, maar Lieke en Ruth), de verdediging bestond uit Janna Bekkema, Marije Nijboer, Hessel ‘Straaljager’ van der Heide en Renze Miedema. Laatstgenoemde had de nacht ervoor besteed aan het vieren van Hi Night, oftewel één of andere feesttent die deed denken aan Veenhoop, maar dan in mei. Om zijn teamgenoten niet tekort te doen, deelde Renze de beelden van Hi Night via een soort Snapchatlivestream aan de rest van de selectie, bedankt Renze! Resultaat hiervan was dat ook voormalig spits Johan Zandstra op eigentijdse wijze het feestje meevierde.

 

Het middenvak werd vandaag ingevuld door Aline de Boer, een krampachtige Trynke de Vries, Pokémonspotter Bartele Kooistra, en Pieter Veenstra. De aanwezigheid van de niet doorgebroken helft van “Pieter & Iris” werd niet door iedereen gewaardeerd, aangezien hij de avond ervoor om onbekende reden, ondanks veler verzoek, er voor koos om “Gehaktbal” niet te zingen.

 

Er werd die dag ook nog een soort van gekorfbald, en uiteindelijk werd er op wonderbaarlijke wijze met 9-18 gewonnen in de culturele hoofdstad van Europa. Het enige noemenswaardige moment van de wedstrijd was de nominatie van Bartele Kooistra om ondanks zijn leeftijd nog deel te nemen aan de strijd om de Kroesbokaal op de familiedag. Overigens wil hij bij zijn eventuele deelname wel Pieter vragen om letterlijk en figuurlijk achter hem te staan, de oorzaak van dit verzoek zal echter niet het internet opgeslingerd worden.

 

Bedankt voor het lezen en tot de volgende keer, aanstaande zondag zullen wij Oude Pekela bezoeken tijdens onze kampioenstoer, komt dat zien!