Wêz Handich/DOW wint belangrijke wedstrijd van ZKC '19

WH/DOW 1 - ZKC '19

Zondag 12 mei trad Wêz Handich/DOW aan tegen ZKC uit Zuidwolde. Een cruciale wedstrijd in de jacht naar het kampioenschap in de tweede klasse. Beide ploegen hadden voor aanvang van de wedstrijd namelijk evenveel punten en gingen samen aan kop in de zondagcompetitie. De blauwhemden wisten dat het een spannende pot korfbal zou worden aangezien de eerste veldwedstrijd tegen ZKC in een dikke nederlaag resulteerde.

 

Om half drie klonk, onder toeziend oog van een groot publiek, het startsignaal. In de eerste minuten van de wedstrijd hadden zowel de blauwhemden als ZKC last van het winderige weer. Het waren de bezoekers die de korf in de vijfde minuut als eerste wisten te vinden. 0-1. Niet veel later wist de ploeg van Ljibbe Kuipers ook te scoren. 1-1. De score bleef vervolgens op en neer gaan en twee minuten voor de pauze stond er een stand van 7-7 op het scorebord. Op dat moment verslapte de concentratie bij de blauwhemden. In het restant van de eerste helft kreeg de formatie uit Rottefalle en Eastermar nog twee doelpunten tegen. Ruststand: 7-9.

 

Na een korte bespreking en twee tactische wissels begonnen de blauwhemden vol goede moed aan de tweede helft. Die tweede helft begon overigens niet heel goed voor Wêz Handich/DOW, want een paar seconden na de hervatting had ZKC de korf reeds weer gevonden. 7-10. Na deze goal van ZKC leken de blauwhemden eindelijk te zijn wakker geschud. Het spel werd beter en dit resulteerde al snel in doelpunten. Binnen een mum van tijd werd de score weer gelijk getrokken. 11-11. Dit keer wisten de blauwhemden ook door te drukken. Met nog 15 minuten te spelen bleek het verzet van ZKC gekraakt. Wêz Handich/DOW bleef doelpunten maken en wist uit te lopen. Dit resulteerde uiteindelijk in een eindstand van 20-13. Een zeer belangrijke zege in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse.