Wêz Handich/DOW hervat het veldseizoen met een overwinning

Rodenburg 1 - WH/DOW 1

Na een succesvol zaalseizoen ging op 14 april het veldseizoen weer van start voor Wêz Handich/DOW. De eerste wedstrijd na de winter was meteen een belangrijke. Medekoploper Rodenburg was namelijk de tegenstander. Een overwinning zou dus een belangrijke stap richting promotie naar de eerste klasse betekenen.

 

De blauwhemden begonnen slecht aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Ljibbe Kuipers bleek duidelijk nog gewend te zijn aan het korfbal in de zaal. Met de schotklok nog in het achterhoofd werd er haastig en slordig spel vertoond. Bovendien kon de combinatie uit Rottevalle en Eastermar moeilijk omgaan met het trage spel van Rodenburg. Na twintig minuten spelen stond het daarom 6-4 in het voordeel van de ploeg uit Leek. In de laatste tien minuten voor de rust herpakte Wêz Handich/DOW zich echter enigszins. Het spel van de blauwhemden bleef gezapig, maar er werd wel gescoord. De ruststand was daarom 7-9.

 

Na een bakje thee in de koude kleedkamers van Rodenburg begon Wêz Handich/DOW een stuk beter aan de tweede helft. Binnen vijf minuten liepen de blauwhemden namelijk uit naar een voorsprong van vier doelpunten. 8-12. In het restant van de wedstrijd wist Wêz Handich/DOW het spel te controleren. Met nog vijftien minuten te spelen kreeg een speler van Rodenburg bovendien een rode kaart en moest de ploeg uit Leek noodgedwongen wisselen. Na deze rode kaart was het verzet van Rodenburg echt gebroken en kon de ploeg van Ljibbe Kuipers uitlopen. De eindstand was daarom 11-19. Een goede hervatting van het veldseizoen dus voor Wêz Handich/DOW.