Naderend Middenmootfeestje™ leidt tot overwinning WH/DOW 2

 

Rodenburg 2 - WH/DOW 2

Het is ongeveer een maand geleden dat er een (wedstrijd)verslag van het tweede op de website verschenen is. Enerzijds is dit te wijten aan het vrije korfbalweekend, anderzijds blijkt dat de verslagjesknobbel van de schrijver enigszins beïnvloedbaar is door het resultaat van de wedstrijd die als onderwerp en ter inspiratie dient. Of in simpelere taal: we verloren de laatste twee wedstrijden en verspeelden dus het zaalkampioenschap.

 

Om van deze harde klap bij te komen, heeft de feestcommissie besloten dat het op 5 april tijd was voor een gezellig avondje in It Werflân, en toevalligerwijze vond een aantal uur daarvoor in dezelfde zaal ook nog WH Got Talent plaats, extreem toeval! Strakke performances van de dames (I Will Follow Sjouke) en de heren (een medley als excuus om Johan Zandstra weer eens Hotline Bling te zien performen) waren niet genoeg om in de prijzen te vallen, maar desondanks was het een geslaagde avond.

 

Een week later was het echter alweer tijd voor de hervatting van de veldcompetitie, voor het eerst dit seizoen trof het tweede Rodenburg 2. De Lekenaren (leken bleek niet geheel correct te zijn) hadden nog niet bijster bijzondere prestaties neergezet voor het zaalseizoen, maar iedereen was het erover eens dat er geen sprake mocht zijn van onderschatting. Als mentale voorbereiding speelden de heren een potje tafelvoetbal, terwijl de dames thee en/of koffie dronken. Vervolgens werden de kleedkamers opgezocht, waarna er zo’n twintig minuten lang ingeschoten kon worden.

 

Vaste aanvoerster Ruth de Vries heeft besloten vanwege haar naderende tocht naar Sri Lanka een zoektocht te starten naar een nieuwe kapitein voor het semi-vlaggenschip. Wegens gebrek aan teamgeest werd Johan een week voor de start van de competitie al gediskwalificeerd, waardoor routinier Mark van der Wijk gekozen werd om vandaag de hand van scheidsrechter N. Lap (geen familie van midweeksterspeler Wietze Lap) te mogen schudden.

 

Om 13:10 uur begon de wedstrijd, en pak ‘m beet dertig minuten later leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist. Onder aanvoering van doorloopbalspecialist Aline de Boer en snapchatsensatie Renze Miedema stond er in de rust al 7-15 op het scorebord. Logischerwijs was Sjouke gedurende de pauzebespreking van mening dat het allemaal wel prima ging en daar was iedereen het wel mee eens, verder was de thee ook wel lekker.

 

Aan het begin van het tweede bedrijf werd de voorsprong uitgebouwd, waardoor er tijd en ruimte overbleef om er nog wat moois van te maken. Aangezien de basisacht hier vandaag niet toe in staat was, besloot Hessel van der Heide dat het tijd was dat Friso Rietstra zijn plaats in het veld over mocht nemen. Friso spreekt al een tijdje met lovende woorden over zijn eigen fade-away tegen De Wâlden in de zaal, dus de hoop op spektakel berustte in zijn handen. Het startschot van de Friso-show werd ingeluid door een magistraal blokje, waarna hij met een puntgaaf afstandschot en een briljante onehander enig hoop op entertainment in de wedstrijd eigenhandig deed opwakkeren.

 

Sjouke besloot al het tempo echter weer uit de wedstrijd te halen, door een time-out te nemen met als uitleg: “no meie jim eefkes yn it sintsje genietsje fan de oerwinning fan hjoed”. Nou kort daarna heeft de goed leidende scheidsrechter maar besloten om er via een laatste fluitsignaal een einde aan te breien, dit signaal was echter één seconde te vroeg voor een (soort van glaszuivere) hattrick van Friso. Naderhand werd besloten om één van de andere goals in te wisselen voor dit memorabele afstandschot.

 

De wedstrijd van het eerste gaf ons de gelegenheid om de regel kaart = kratje op te stellen, over de eventueel terugwerkende kracht van deze nieuwe korfbalwet zal waarschijnlijk nog gediscussieerd worden…

 

Verder werden er ook nog concepten geschetst voor een kantineklassement 2019/2020 en ook het alsmaar dichterbij komende Middenmootfeestje™ werd wederom besproken, hierover later waarschijnlijk meer nieuws (of toch niet).