Wêz Handich/DOW 2 moat se net swierder ha

WH/DOW 2 - ZKC '19 3

Het leek altijd de perfecte euforische kreet die men kon roepen na een overwinning, wanneer het zelfvertrouwen van de spelers af viel te lezen en de sfeer in de kantine de gemoedsstemming zwaar beïnvloedde, werd de magische spreuk regelmatig uitgesproken: “we moat se swirder ha!” Maar niemand had verwacht dat de tegenstanders ook daadwerkelijk swierder zouden worden. Terwijl de Dúnoardhal afgelopen zondag gedurende de wedstrijd langzamerhand steeds voller geraakte in afwachting van de strijd tussen de vlaggenschepen, verloor koploper Wêz Handich/DOW 2 met 22-26 van concurrent ZKC ’19 3.

 

Voorafgaand aan de wedstrijd zag de bovenkant van de reserve tweede klasse A er als volgt uit:

 

  1. WH/DOW 2 – 11 punten
  2. 4 – 11 punten
  3. ZKC 3 – 11 punten*
  4. AVO 3 – 10 punten 

* = wedstrijd meer

 

En met in het achterhoofd dat de vorige wedstrijd met 14-15 gewonnen werd in Zuidwolde, wist Sjouke Stoker al gauw dat het lastig kon worden. Vandaar dat de opstelling er als volgt uitzag: in de aanval begonnen Bartele Kooistra, Mark van der Wijk, Janna Bekkema en Trynke ‘Big Train’ de Vries. Laatstgenoemde heeft deze bijnaam opgelopen tijdens een zuipmeidenweekend in Antwerpen, het verhaal hierachter blijft te onduidelijk om te vermelden. De verdediging werd gevormd door Marije Nijboer, Aline de Boer, muffinmafiabaas Hessel van der Heide en MacaRenze Miedema, wiens swingende heupen een onuitwisbare indruk achterlieten tijdens zijn eerste thuiswedstrijd in de Dúnoardhal.

 

Aangezien Betty ‘Spaghetti’ Jansma het blessurelegioen heeft verlaten, kon Tsjikke Zijlstra weer gezellig op de bank aanschuiven naast de gezusters Lieke en Ruth de Vries. Henk van der Wijk was weer zo goed als terug na zijn blessure, dus ook hij kon (evenals routinier Vincent Nicolai) op de reservebank plaatsnemen. Last but not liest zat ook Johan Zandstra op de bank, hij was echter geblesseerd.

 

De Rottevalle/Eastermar-combinatie nam in de beginfase brutaal de voorsprong, waardoor het scorebord tijdens de eerste Zuidwolder time-out 9-5 aangaf. Vooral Trynke was met drie doelpunten al vroeg op stoom geraakt deze middag. Het ervaren ZKC 3 zal zichzelf waarschijnlijk omschrijven als diesel, want binnen een mum van tijd was de ploeg op 12-10 terug in de wedstrijd, Marije leek vervolgens het laatste wapenfeit voor de rust te noteren, mocht het niet zo zijn dat Mark verdedigend stabiel insprong op zijn heer, resulterend in een strafworp voor de roodhemden. Ruststand: 13-11.

 

In de bespreking kwam het zoals gewoonlijk weer neer op “13 meitsje is net ferkeard, 11 tsjinkrije ek net”, maar we wisten allen dat van alles mogelijk was en moesten waakzaam zijn voor de comeback.

 

Maar hoe waakzaam de blauwhemden ook waren, de comeback was niet te voorkomen. Via een aantal tactische omzettingen, goede wissels en een paar klasse doelpunten ging ZKC ’19 erop en erover. Het inbrengen van Tsjikke, Ruth en Vincent kon het geslagen niet op tijd meer herstellen. De eindstand bedroeg 22-26.

 

Door deze nederlaag vinden we onszelf terug op de derde plaats, onder ZKC en AVO. De derde plaats delen we met Nic. 4, maar gelukkig kunnen we volgende week met ze uitvechten wie nou echte derde hoort te staan. ZKC en AVO treffen elkaar overigens ook, dus het belooft een spannende speelronde te worden.

 

De kampioensaspiraties kunnen in eerste instantie in de koelkast gezet worden, gelukkig konden er naderhand ook genoeg flesjes uit de koelkast gehaald worden…