Sterke slotfase bezorgt Wêz Handich/DOW winst tegen Apollo

Apollo 1 - WH/DOW 1

 

1e klasse A

03- 03 -2018

 

Wêz Handich/DOW kon in speelronde 10 een belangrijke stap zetten richting directe handhaving in de eerste klasse. Er werd gespeeld tegen Apollo uit Heerhugowaard. De wedstrijd werd prima in banen geleid door de strak fluitende M.B. Bruggeman. Een stroef begin leidde tot een, voor het aanwezige publiek, saaie wedstrijd met weinig scores, er werd dan ook gerust met een 8-9 stand. De tweede helft werd wel gezorgd voor een spannende wedstrijd, waarbij het korfbal niet van de hoogste kwaliteit was, maar waarin de strijd veel vergoedde. Met nog twee minuten te spelen keek de ploeg van Ljibbe Kuipers aan tegen een achterstand van 16-15. Door het rustige spel werd dit nog omgebogen tot een 16-19 overwinning voor Wêz Handich/DOW. Dit zijn belangrijke punten voor het lijfsbehoud in de eerste klasse. Volgende week wordt gestreden tegen ZKC ’19, een directe concurrent voor handhaving.