Rondje langs de velden - Jeugd

Het begint lente te worden, dus dat betekent dat het einde van de zaalcompetitie nadert. Alle teams van Wêz Handich/DOW zijn over de helft van de competitie heen. Wie maakt nog kans op het kampioenschap? Welk team moet zich zorgen maken over degradatie? En welk team bivakkeert in de middenmoot?

 

 

Junioren

 

DOW/Wêz Handich A1

Wêz Handich/DOW A1 kent nog geen grandioos seizoen, de ploeg van Wobbe van der Wijk en Anne Zuiderveld pakte in zes wedstrijden slechts twee punten en staat daarmee vooralsnog gedeeld laatst. Daar moet echter bij vermeld worden dat Des A1 zich terug heeft getrokken uit de competitie en dat Vitesse A2 ook enkel van de Rottevalle/Eastermar-combinatie wist te winnen. De laatste wedstrijd tot dusverre betrof echter een overwinning, hopelijk kan deze stijgende lijn doorgezet worden!

 

Huidige positie: 5e

Grootste overwinning: 9-12 tegen KIOS A2

Grootste nederlaag: 28-3 tegen LDODK A3

 

 

Aspiranten

 

DOW/Wêz Handich B1

De B1 staat er niet veel beter voor, in acht wedstrijden werd één schamel puntje gepakt. Dat betekent echter niet dat het team, dat onder leiding staat van Jacob Boersma en Bente Hoekstra, geen kans heeft om punten te pakken, ze hadden het geluk jammer genoeg nog niet veel aan hun zijde. Er werd tot tweemaal toe met één doelpunt verschil verloren, en de overige vijf nederlagen waren allemaal binnen een verschil van vijf doelpunten. De verdediging staat prima, er zal alleen meer gescoord moeten worden als de ploeg de laatste plaats nog wil verlaten.

 

Huidige positie: 7e

Grootste overwinning: x

Grootste nederlaag: 11-6 tegen zowel Harkema B1 als De Wâlden B2

 

 

Wêz Handich/DOW B2

De B2 speelt een solide zaalseizoen, van de acht gespeelde wedstrijden werden zes omgezet tot overwinningen. Enkel Quick ’21 B1 vindt zichzelf hoger terug op de ranglijst dan de blauwhemden, zij zijn na zeven wedstrijden nog altijd ongeslagen. De ploeg van Aline de Boer, Henk van der Wijk en Mark van der Wijk scoort gemiddeld ruim acht keer per wedstrijd, terwijl er minder dan vijf keer per wedstrijd een doelpunt geïncasseerd wordt. Het kampioenschap is niet meer in eigen hand, maar het is zeker nog mogelijk. In de resterende vier wedstrijden moet echter nog tegen concurrenten Wordt Kwiek en Quick ’21 gespeeld worden.

 

Huidige positie: 2e

Grootste overwinning: 13-3 tegen LDODK B4

Grootste nederlaag: 2-4 tegen Quick ’21 B1

 

 

Wêz Handich C1

Na een veldseizoen waarin elke wedstrijd verloren werd, beginnen de pupillen van Hessel van der Heide, Trynke de Vries en Tsjikke Zijlstra in het zaalseizoen nu punten te sprokkelen. Tot dusver werden er in negen wedstrijden vier punten gepakt, er werd eenmaal gewonnen en tweemaal gelijk gespeeld. Er bestaat echter nog een reële kans dat het puntenaantal nog verdubbeld wordt, aangezien de blauwhemden in twee van de laatste drie wedstrijden tegen Veenwouden C1 aan zal treden.

 

Huidige positie: 6e

Grootste overwinning: 6-3 tegen DTL C1

Grootste nederlaag: 7-1 tegen De Granaet C3

 

 

Pupillen

 

Wêz Handich E1

De E1 van Fardau van der Wal en Dieuwke Bosma speelt een zwaar zaalseizoen, in acht wedstrijden werden twee punten behaald door tweemaal gelijk te spelen. Met uitslagen als 3-23, 21-2 en 3-18 lijken de Rottevalsters een beetje te hoog ingedeeld te zijn. In de resterende wedstrijden zal echter nog een keer tegen hekkensluiter Flamingo’s E1 gespeeld worden, om de laatste plaats te voorkomen zullen er dan punten moeten worden gepakt!

 

Huidige positie: 6e

Grootste overwinning: x

Grootste nederlaag: 3-23 tegen DTL E1

 

 

Wêz Handich E2

Ook de E2 speelt in de onderste regionen van de competitie, het verschil met de E1 is echter dat bijna alle wedstrijden op basis van de uitslag wel spannend zijn. Het grootste gedeelte van de wedstrijden eindigt met een verschil van ongeveer twee doelpunten, wat dus betekent dat er zeker nog wat mogelijk is in de rest van de competitie. Concurrent en streekgenoot Quick ’21 E1 werd tot tweemaal toe verslagen en tegen NQL werd gelijkgespeeld. In de laatste vier wedstrijden treft de ploeg van Michiel Veenstra en Nynke Bargerbos de huidig top vier.

 

Huidige positie: 6e

Grootste overwinning: 8-2 tegen Quick ’21 E1

Grootste nederlaag: 8-2 tegen DTS E1

 

 

Wêz Handich F1

En last but not least, de F1 van Betty Jansma en Moniek Heddema. Op het veld werd de jongste jeugd nog ongeslagen kampioen, maar in de zaalcompetitie vindt de ploeg zichzelf terug in de middenmoot. Na zeven speelrondes zijn er acht punten behaald, er wordt veel gescoord en er werd een aantal spannende wedstrijden gespeeld. De tweede plaats is zeker nog te behalen en er mag zelfs nog met een schuin oog naar het kampioenschap gekeken worden…

 

Huidige positie: 5e

Grootste overwinning: 0-21 tegen Vlug & Vaardig F1

Grootste nederlaag: 11-17 tegen Flamingo’s F1