Mandarijnen oorzaak puntverlies

Wêz Handich/DOW 2

Ritola 2 - WH/DOW 2

Het hoefde niet gezegd te worden, de onnodige aankondiging, de mondelinge bijsluiter die het succes belemmerde, de verrassende woorden die als een niet te ontsnappen druk bleken te werken op het team vol jonge atleten die op de voor hen ongebruikelijke zaterdagavond in actie zouden komen: “As jim hjoed net winne, dan komt it troch de mandarijnen”. En zo geschiedde het, de mandarijnen werden onder het genot van deze boodschap uitgedeeld door Trynke de Vries en de wedstrijd tegen Ritola 2 was al van te voren gedoemd te mislukken.

 

Het kan vanzelfsprekend nergens anders aan hebben gelegen, niet aan de wedstrijdvoorbereiding, niet aan Johans plek op het strafbankje gedurende de voorbespreking, niet aan het feit dat Aline niet wist wat oud zweet was, niet aan het aanvalsvak (Marije, Lieke, Bartele en Mark), en ook niet aan het verdedigingsvak (Janna, Ruth, Hessel en Johan). Het moeten de veel te zure mandarijnen geweest zijn.

 

Afijn, verder was het korfbal ook niet verrassend goed hoor. Tijdens de beginfase maakte de nummer zes direct duidelijk dat het geen makje zou worden deze avond, de beginfase ging namelijk gelijk op, terwijl er tijdens de thuiswedstrijd in december binnen vier aanvallen een 4-0 voorsprong op het bord stond. De blauwhemden namen echter gematigd snel het initiatief over aan de hand van doelpunten van Lieke en Johan en zo stond er in de rust een 10-13 voorsprong op het scorebord.

 

Het kostte de thuisploeg echter slechts vier minuten om de stand gelijk te trekken, waardoor trainer/coach Sjouke Stoker genoodzaakt was om een time-out uit de kast halen. Aline betrad het veld voor Ruth  en via o.a. twee goals van de invalster kwam de Rottevalle/Eastermar-combinatie toch weer vrij gemakkelijk op voorsprong. Ritola 2 was echter vastbesloten om door te vechten tot het eind en scoorde een aantal fraaie doelpunten om laat in de wedstrijd de voorsprong te pakken op 21-20, inmiddels hadden reserves Hillebrand, Trynke en nieuweling Renze het veld al betreden. In de laatste minuut kon een aantal keer herhaald worden vanwege een hoog aantal rebounds, de directe tegenstander van Marije kwam in een duel in de korfzone op de grond terecht, waardoor Marije over genoeg tijd en ruimte beschikte om de gelijkmaker door de korf te gooien. Hoe legitiem de wijze waarop de kans ontstond was, laten we voor het gemak in het midden…

 

Een aantal vrije ballen aan de kant van Ritola en een wanhoopspoging van Janna aan WH/DOW-kant leverden geen doelpunten op, waardoor het korfbalgevecht eindigde in een remise.

 

Hierdoor verliest de ploeg van Sjouke Stoker een kostbaar punt in de race naar het kampioenschap, de koppositie is echter behouden. In de overige vier wedstrijden worden de overige drie kampioenskandidaten getroffen en verder komt ook nog het altijd lastige Hoogkerk 3 op bezoek. Voor nu staan er echter drie vrije weekenden op het programma, waarna we op 10 maart in Houtigehage in actie komen tegen ZKC ’19 3. Belangrijk potje, publiek is zeer welkom!