Koploper WH/DOW 2 neemt revanche op hekkensluiter

WH/DOW 2 - Quick '21 2

 

Het was een interessante statistiek, hekkensluiter Quick ‘21 2 had na de helft van de competitie slechts twee punten vergaard. Tegen AVO, ZKC, Nic, Hoogkerk en Ritola kwamen de pupillen van Gaatse de Vries niet tot een overwinning, maar uitgerekend van koploper Wêz Handich/DOW 2 wisten de Oudegaasters punten af te snoepen. Zaterdag 2 februari was het tijd voor revanche, of zoals Trynke de Vries vermeldde in de Snapchat-groep: “ik ha honger, we frette se op”.

 

Onder het mum #wematseswirderha werden de volgende acht namen door concertliefhebber Sjouke Stoker de indoor-weide ingestuurd. In de aanval startten Lieke de Vries, Janna Bekkema, een herhaaldelijk getapete Mark van der Wijk, en de uit zijn pensioen teruggekeerde Hillebrand Wiersma. Verdedigend was het aan alpacameisjes Ruth en Trynke om gezamenlijk met JohnzonHD en de talenknobbel van Hessel van der Heide het scorend vermogen van de Quickers in bedwang te houden.

 

Rond de klok van tien over zeven besloot arbiter W. de Haan om het eerste fluitsignaal te laten klinken, en pakweg tien seconden later had de Rottevalle/Eastermar-combinatie het gat van de korf voor de eerste maal gevonden. Quick ‘21 pareerde de hiervoor genoemde treffer in diens eerste poging om de bal door de mand te werpen en derhalve was de stand na een attractieve eerste minuut aan korfbalgeweld wederom naar een eerlijke verhouding gebracht. Het restant van de eerste helft bleef de wedstrijd gelijk opgaan, waarbij WH/DOW telkens initiatief nam en de groenwitten voortdurend een antwoord hadden. De ruststand bedroeg 10-9, en bij een gebrek aan thee/koffie/ranja besloot Sjouke ons een analyse van de eerste helft voor te schotelen.

 

De tweede helft verliep grotendeels zoals de eerste helft, met de thuisploeg op voorsprong en de Oudegaasters in de achtervolging. Zo’n tien minuten voordat W. de Haan het welletjes vond geweest, heeft Quick ‘21 haar poging tot een achtervolging gestaakt en liep de Ferwerda-formatie uit naar een comfortabele voorsprong aan de hand van een uitermate gemotiveerde Trynke de Vries, ze trakteerde haar tegenstander op vier doelpunten en een schotpercentage van maar liefst 80%. Het laatste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Hessel, die het voor elkaar heeft gekregen om welgeteld 150 speelminuten te maken in één weekend, en daarin ook nog eens tot zeventien treffers te komen. Voor zover bekend heeft nog nooit één speler in alle wedstrijdkorfbalteams minuten gemaakt in één speelronde, en voorstel is dan ook om Hessel hiervoor een soort award uit te reiken. Deze prestatie is nog indrukwekkender in de wetenschap dat hij in dit drukke weekend ook nog tijd heeft gevonden om rond vijf uur ‘s ochtends een kleine taalcursus te geven aan een behulpzame Duitser in de buurt van de snackmuur van WH-sponsor Gerrit Bosma.

 

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Ritola 2 op de planning. De thuiswedstrijd werd met 23-16 gewonnen, bij winst wordt de koppositie verstevigd, en dat is broodnodig aangezien Nic. 4, ZKC ’19 3 en AVO 3 allemaal binnen twee punten staan van de eerste plaats.