WH/DOW 2 ook zonder supersub de baas in Hoogkerk

Hoogkerk 3 - WH/DOW 2

 

26 november 2017 is een datum die rood omcirkeld in de geschiedenisboeken van Wêz Handich/DOW terug te vinden is. Het was de dag dat er bij gebrek aan jeugdige fanatiekelingen een beroep werd gedaan op midweekroutinier Sietze van der Heide om het sportpak aan te trekken en de reservebank op gepaste wijze te bemannen. Het verhaal is inmiddels misschien bekend, maar voor de onwetenden onder de lezers: Henk van der Wijk ging door zijn enkel, Sietze viel in, scoorde, won de wedstrijd en kroonde zichzelf voor de rest van zijn leven tot SuperSietze.

 

Wat heeft dit nou te maken met de wedstrijd van afgelopen zondag? Nou ja, toen werd er een uitwedstrijd gespeeld tegen Hoogkerk 3 en dat was nu weer het geval. Ditmaal zonder Sietze, maar met de volgende acht spelers in het veld: in de aanval Marije Nijboer, interim-aanvoerder Lieke de Vries, warming-upspecialist Mark van der Wijk en Bartele Kooistra (net op tijd in het bezit van een broekje). In de verdediging Janna Bekkema, katerloze Trynke de Vries, Hillebrand Wiersma en de oudste zoon van SuperSietze. Op de bank namen Ruth de Vries en Jacob “Jappie” van den Berg plaats.

 

De wedstrijd was weinig enerverend te noemen, WH/DOW pakte gauw een kleine voorsprong via Lieke en Hessel en het antwoord van Hoogkerk was (jammer genoeg) de achterverdedigende tactiek. Dit haalde het tempo een beetje uit het spel, waardoor er slechts met 7-8 gerust werd.

 

Hoogkerk-clubicoon Gerjan Gorter oogde de hele wedstrijd niet okselfris en zag na de pauze nogal bleekjes, dit kwam volgens zijn teamgenoten doordat hij een lange nacht gemaakt had. Hier hebben we als tegenstander respect voor en we moedigen Gerjan aan om dat bij de eerstvolgende ontmoeting in extremere wijze te herhalen.

 

Ook de tweede helft was verre van entertainend voor het publiek, het normaal gesproken flitsende spel van de Rottevalle/Eastermar-combinatie was bij vlagen erg langzaam doordat de groenhemden er alles aan deden om de reboundpositie te bemachtigen. Gelukkig schoot Marije de tweede helft wederom met scherp, door de vele rebounds van een sterk afvangende Bartele kon ze veelvuldig herhalen en zo ontstond er een gaatje van vier goals met nog vier minuten te gaan. Sjouke had al een aantal maal gewisseld en maakte zelfs van de gelegenheid gebruik om tot tweemaal toe een time-out in te zetten. Invaller Jappie gooide de wedstrijd in het slot en zo werd er uiteindelijk met 18-20 gewonnen in Hoogkerk.

 

Niet even spectaculair als de vorige editie, maar winst is én blijft winst. Volgende week treffen we titelkandidaat AVO 3 in Houtigehage. Aangezien het eerste op zaterdag al speelt, zijn wij als tweede gepromoveerd tot main event, waaardoor we dus om 14:40 uur het veld zullen betreden. Publiek is zoals iedere week van harte welkom (en wordt ook bedankt voor de steun van afgelopen zondag).