Voorbeschouwing Dindoa - WH/DOW

 

Meestal krijg ik het als schrijver van de wekelijkse voorbeschouwing wel voor elkaar om enigszins nuttige informatie te achterhalen over de tegenstander waar het eerste datzelfde weekend tegen zal spelen, maar dit is wel een erg zware kluif. Dindoa is van oudsher een zaterdagsploeg die sinds jaar en dag in de eerste klasse uitkomt. Sinds het seizoen 2010-2011 hebben de Ermeloërs zeven jaar in dezelfde klasse gespeeld, met in 2014-2015 een uitstapje naar de overgangsklasse. Wêz Handich/DOW is juist een ploeg die sinds 2010-2011 aan het klimmen is, acht jaar geleden speelden de Rottevalsters hun wedstrijden in de derde klasse en werd het Eastermarder vlaggenschip kampioen in de vijfde klasse tegen ploegen als SCO 7 en Heerenveen 6. Logisch dus dat beide verenigingen elkaar nog niet getroffen hebben op het korfbalveld. (alhoewel 140 km afstand ook niet helpt)

 

Dindoa staat na vijf gespeelde wedstrijden op een zesde plek in de competitie met vier punten uit vijf duels. Ondanks de zesde plaats heeft de ploeg van Evert Houtriet een positief doelsaldo (+9), dit hebben ze te danken aan hun aanvallende vermogen. Gemiddeld scoren de blauwwitten zo’n 27 keer per wedstrijd, en tot tweemaal toe werd de grens van dertig goals al gepasseerd. De verdediging is echter verre van solide, gemiddeld worden er exact 25 doelpunten geïncasseerd. Enkel hekkensluiters ZKC ’19 en Apollo krijgen meer tegen per wedstrijd, dit zijn tot nu toe dan ook de enige ploegen die Dindoa wist te verslaan. Het is verontrustend te noemen hoeveel extra goals de Gelderlanders tegen krijgen in de zaal, op het veld (waar de ploeg overigens tweede staat) lag het gemiddelde nog onder de twintig doelpunten.

 

Wêz Handich/DOW is tot nu toe bezig aan een prima zaalseizoen, van de vier wedstrijden werden er twee gewonnen en twee verloren. Afgelopen zondag werd één van die twee nederlagen geleden toen Apeldoorn op bezoek kwam. Trainer/coach Ljibbe Kuipers had vanwege een overschot aan blessures basisplaatsen ingeruimd voor Teije Frits Benedictus en Johan Zandstra, die (gelijk aan Aline de Boer en Tsjikke Zijlstra) het seizoen begonnen in het tweede team. Ondanks de aangepaste opstelling leidde de Ferwerda-formatie tien minuten voor het eind van de wedstrijd met 16-14, maar deze voorsprong kon niet vastgehouden worden, waardoor er uiteindelijk met 18-21 verloren werd.

 

Zaterdag zal de wedstrijd om 19:15 uur van start gaan in Ermelo, we hopen dat we (ondanks de lange reis) veel supporters zullen zien in de Dindoa-hal!

 

Laatste uitslagen Wêz Handich/DOW:

WH/DOW            18 – 21               Apeldoorn          (13-01-19)

ZKC ’19               19 – 24                WH/DOW           (16-12-18)

WH/DOW            25 – 22               Phoenix              (02-12-18)

KIOS                    30 – 20                WH/DOW           (25-11-18)

 

Laatste uitslagen Dindoa:

KIOS                    26 – 21                Dindoa                (12-01-19)                        

Apollo                 25 – 34                Dindoa                (15-12-19)

Dindoa                32 – 19                ZKC ’19               (08-12-18)

Dindoa                19 – 24                ASVD                   (01-12-18)

Apeldoorn          31 – 28                Dindoa                (24-11-18)

 

Stand WH/DOW 1

 1. ASVD – 10 punten
 2. KIOS – 8 punten
 3. Phoenix – 6 punten
 4. Apeldoorn – 6 punten
 5. WH/DOW – 4 punten*
 6. Dindoa – 4 punten
 7. Apollo – 0 punten*
 8. ZKC ’19 – 0 punten

*=wedstrijd minder

 

____________________________________________

Stand WH/DOW 2

 1. WH/DOW 2 – 6 punten
 2. ZKC 3 – 6 punten*
 3. Ritola 2 – 5 punten
 4. AVO 3 – 4 punten
 5. Hoogkerk 3 – 4 punten
 6. Nic 4 – 3 punten
 7. Quick 2 – 2 punten*

*=wedstrijd meer

 

Of het nou een verrassing is of niet, het tweede team van Wêz Handich/DOW presteert erg goed dit zaalseizoen. Op het veld pakte de ploeg veertien punten in zeven wedstrijden in de reserve derde klasse en in de zaal werd (in een hogere klasse) enkel verloren van hekkensluiter Quick ’21 2. Aanstaande zondag staat de confrontatie met Hoogkerk 3 op de planning (12:15 uur in Groningen).