Verjaardag Sjouke blijkt onderdeel van WH/DOW 2-succesformule

WH/DOW 2 - Nic. 4

 

Blablabla kerstvakantie blablabla oliebollen er weer af blablabla blessuregolf. Goed, hebben we dat ook weer gehad. Tijd om te focussen op de belangrijke bijzaken van zondag 13 januari 2019, onze ervaren trainer/coach Sjouke Stoker vierde voor de 63e keer zijn verjaardag, dit leverde hem dusdanig veel aandacht op dat de voorbespreking vijf minuten later dan gepland van start ging. Met in eerste instantie twee heren en vijf dames in de kleedkamer waren we bijna compleet genoeg om van start te gaan. Johan, Teije Frits, Tsjikke en Aline waren allen van plan om bij het vlaggenschip te starten en Henk geniet nog altijd in alle rust van zijn achillespeesslijmbeursknikvoetblessure. Gelukkig waren Bartele Kooistra en Hillebrand Wiersma bereid gevonden om mee te strijden in dit zondagse korfbalgevecht tegen Nic. 4 uit Groningen. Tjalling van der Heide had besloten om vanaf de bank deel te nemen aan de strijd, maar eerder op de dag verloor hij helaas al de race tegen zijn wekker, waardoor hij vijftien minuten na de start van de wedstrijd de Dúnoardhal nog binnendruppelde.

 

De opstelling voor vandaag was als volgt: in de aanval startten Bartele Kooistra, Mark van der Wijk, toekomstig volkszangeres Marije Nijboer, en scheidend kapitein Ruth de Vries (volgend seizoen beproeft ze haar geluk op Sri Lanka). Hillebrand Wiersma, Hessel van der Heide (die donderdag nog de MW naar haar eerste zaaloverwinning schoot), Trynke de Vries en Janna Bekkema vormden het verdedigende viertal. Lieke de Vries had op zaterdag haar talenten al tentoongesteld bij het VVE-zaalvoetbaltoernooi, waardoor ze dusdanig klaar was met etaleren dat ze ervoor koos om deze wedstrijd vanaf de reservebank te aanschouwen.

 

Marije was hoogstwaarschijnlijk zaterdagnacht degene die als laatst de ogen sloot, maar juist het openen van de score ging haar verrassend gemakkelijk af: 1-0. Via Ruth en Hille werd er uitgelopen naar een voorsprong waar menig voetbalsupporter jaloers op zou zijn en zo was de beginfase duidelijk voor WH/DOW. De diesels van de geroutineerde groenwitten kwamen iets later ook op gang, waardoor de eerste helft uiteindelijk gelijk opging. Bij een stand van 11-9 zochten de spelers de kleedkamers op.

 

Om Sjoukes rustanalyse samen te vatten: 11 scoren is niet slecht, 9 tegenkrijgen ook niet.

 

De Ferwerda-formatie startte het tweede bedrijf sterk en liep via goals van Mark en Marije uit naar een 21-14 voorsprong. Hierbij werden de pompeblêden een handje geholpen door Pieterroel Bouwmeester; de kleine spits heeft een blessure opgelopen die hem om de één of andere reden permanent uit het verdedigingsvak lijkt te houden. Nadat ook Hessel twee duiten in het zakje deed en Janna’s vrije bal als doelpunt genoteerd stond voordat de vrije bal geschoten was, bedroeg de eindstand 25-18.

 

Het in grote getale aanwezige publiek applaudisseerde en kreeg als dank daarvoor applaus terug van de spelers. Nadat het eerste verloren had van Apeldoorn werd de kantine opgezocht om het concept ‘zingen voor Sjouke’ uit te proberen, dit was enigszins een succes te noemen, maar de jarige was al tijdens het nummer terug te vinden aan de bar om een rondje te geven. Nadat er nog een aantal keer “wat bin wy goed” en “we moat se swirder ha” geroepen werd, sloot de kantineploeg van SV Houtigehage de middag vakkundig af.

 

Volgende week zondag spelen we om 12:15 uur tegen Hoogkerk 3, met voormalig WH/DOW-succescoach Gerjan Gorter in de gelederen. Komt dat zien!