Voorbeschouwing ZKC '19 - WH/DOW

We gaan even terug een kleine drie maanden terug in de tijd, het is 23 september 2018. Wêz Handich/DOW 1 was ongeslagen begonnen aan het seizoen en had tot dusver enkel nog gemakkelijke overwinningen geboekt. Olympia en SIOS waren overtuigend verslagen en in de voorbereiding waren eersteklassers Oerterp/VKC en Hoogkerk ook al aan de kant geschoven door de équipe van Ljibbe Kuipers. Er heerste over het algemeen een ontspannen en tevreden gevoel binnen de selectie van de Rottevalle/Eastermar-combinatie. Tegenstander ZKC ’19 mocht dan ook wel beide wedstrijden gewonnen, maar het jaar ervoor was het ze niet gelukt om te promoveren vanuit de tweede klasse. De Ferwerda-formatie was dan wel gedegradeerd, maar door de terugkeer van Betty Jansma (LDODK), Pieterroel Bouwmeester (rust), Michiel Veenstra en Anne Zuiderveld (blessures) konden ze wel als favoriet bestempeld worden.

 

En toch ging het fout in Zuidwolde, de harde stortregen had een signaal moeten zijn voor de stemming die na afloop van de wedstrijd zou heersen. De roodhemden klapten er vanaf de eerste minuut in en hebben elke seconde van de wedstrijd op elk vlak gedomineerd. Na het eerste kwartier stond het 9-2 en in de rust 14-5. De wedstrijd zou eindigen in 21-11.

 

Aanstaande zondag is de eerste onderlinge ontmoeting tussen beide teams sinds die dag. Het is de perfecte gelegenheid om revanche te nemen voor de combinatieploeg. ZKC ’19 is niet bijzonder goed begonnen aan het zaalseizoen en staat na drie speelronden puntloos onderaan in de eerste klasse. Thuis tegen KIOS was de ploeg van trainer/coaches Steve Green en Martin Kamphuis dichtbij, maar uit bij Phoenix en Dindoa werd de ploeg met ruime cijfers aan de kant gezet. Hoe vervelend zou het voor ze zijn om van een concurrent als WH/DOW te verliezen, een ploeg die wél wist te winnen van Phoenix en tot nu toe de helft van haar wedstrijden in winst omgezet heeft.

 

Meest recente uitslagen tegen ZKC ’19:

ZKC                       21 – 11               WH/DOW           (23-09-18)

ZKC                       23 – 28               WH/DOW           (02-04-17)

WH/DOW             24 – 11               ZKC                     (04-09-16)

ZKC                       12 – 22               WH/DOW           (22-05-16)

WH/DOW             25 – 17               ZKC                     (04-10-15)

 

Laatste uitslag(en) Wêz Handich/DOW:

WH/DOW             25 – 22                Phoenix             (02-12-18)

KIOS                     30 – 20                WH/DOW           (25-11-18)

 

Laatste uitslag(en) ZKC ’19:

Dindoa                 32 – 19                ZKC                     (08-12-18)

ZKC                      24 – 27                KIOS                    (02-12-18)

Phoenix               34 – 25                ZKC                     (25-11-18)

 

Stand WH/DOW 1

1. ASVD – 6 punten

-.  KIOS – 6 punten

-.  Apeldoorn – 4 punten

4. Phoenix – 2 punten

-.  WH/DOW – 2 punten *

-.  Dindoa – 2 punten

7. ZKC ‘19 – 0 punten

-.  Apollo – 0 punten *

 

*=wedstrijd minder

 

 

Stand WH/DOW 2

1.  ZKC 3 – 4 punten

-.  Ritola 2 – 4 punten

3. Hoogkerk 3 – 2 punten

-.  AVO 3 – 2 punten*

-.  WH/DOW 2 – 2 punten*

-.  Quick 2 – 2 punten

-.  Nic 4 – 2 punten*

 

*=wedstrijd minder

 

Zoals ieder weekend, speelt Wêz Handich/DOW 2 ook deze zondag weer om zowel de koppositie als de laatste plaats. In deze bijzondere competitie treffen de pupillen van Sjouke ditmaal ZKC ’19 3, dat tot dusver twee van haar drie wedstrijden wist te winnen.