Wêz Handich/DOW verrast Phoenix met winstpartij

WH/DOW 1 - Phoenix 1

1e klasse A

02- 12 -2018

 

Op een druilige decemberdag was het zaak om de verloren wedstrijd tegen KIOS uit ons hoofd te zetten. Phoenix uit Zoetermeer kwam in Houtigehage op bezoek en deze tegenstander staat, gezien de historie, garant voor veel doelpunten.

 

De blauwhemden vlogen uit de startblokken en ondanks een 0-1 achterstand kwamen we al snel met 10-5 voor. Wêz Handich/DOW speelde heerlijk en met veel energie. De rust werd dan ook met een mooie 14-11 bereikt.

 

De rust werd door Teun Zuiderveld, de maker van enkele mooie afstanders in de eerste helft, gebruikt om zijn maaginhoud via dezelfde weg als het binnenkwam te lozen. Er werd daarom ook gewisseld.

 

De tweede helft begon slecht en binnen dertig seconden kwam Phoenix terug tot 14-13. De wedstrijd bleef spannend tot het einde, maar gelukkig gooide Pieterroel Bouwmeester met nog vijf minuten te spelen twee mooie afstanders door de korf. Teun Zuiderveld kopieerde deze stunt en zorgde voor een marge van vier, 25-21. Phoenix had het laatste woord, eindstand: 25-22.