Voorbeschouwing WH/DOW - Phoenix

Zondag 2 december speelt het eerste team van Wêz Handich/DOW voor het eerst dit zaalseizoen een thuiswedstrijd. De competitie werd afgelopen weekend geopend in Ruinerwold, waar de Rottevalle/Eastermar-combinatie een valse start beleefde tegen KIOS. De groenhemden waren vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij en scoorden over alle schijven, waar WH/DOW erg afhankelijk was van de gebroeders Zuiderveld. Ook het inbrengen van Johan Zandstra en Janna Bekkema kon het wedstrijdbeeld niet veranderen, alhoewel ze wel beiden het gat van de korf wisten te vinden. De eindstand (30-20) was dan ook een duidelijke weerspiegeling van de verhoudingen op het veld.

 

Aanstaande zondag komt Phoenix uit Zoetermeer op bezoek in de Dúnoardhal te Houtigehage. Over het algemeen zou je niet verwachten dat teams uit Zoetermeer en Houtigehage tegen elkaar spelen, maar dit is inmiddels het derde achtereenvolgende zaalseizoen dat de ploegen elkaar treffen. De ontmoetingen met Phoenix zijn altijd wedstrijden waarin beide ploegen veel vechtlust tonen, en dit onderonsje staat (met name in Zoetermeer) garant voor een bijzonder sfeertje.

 

De ploeg van trainer/coach Dennis Looyenstein beleeft tot nu toe een prima korfbaljaar. Op het veld behaalden de Zoetermeerders 13 punten in 8 wedstrijden, en het zaalseizoen werd sterk geopend door ZKC ’19 eenvoudig te verslaan. Er werd maar liefst 34 keer doel getroffen, opvallend veel doelpunten voor een ploeg die op het veld gemiddeld 15,4 doelpunten per wedstrijd maakt. Maar dat Phoenix in staat is om veel te scoren, is geen verrassing voor de ploeg van Ljibbe Kuipers, vorig jaar ging de Ferwerda-formatie al vroeg in het seizoen met 41-23 keihard de boot in.

 

Meest recente uitslagen tegen Phoenix:

WH/DOW            22 – 29                Phoenix             (29-01-18)

Phoenix               41 – 23                WH/DOW          (26-11-17)

Phoenix               21 – 18                WH/DOW          (12-02-17)

WH/DOW            26 – 19                Phoenix             (11-12-16)

 

Laatste uitslag(en) Wêz Handich/DOW:

KIOS                    30 – 20                WH/DOW           (25-11-18)

 

Laatste uitslag(en) Phoenix:

Phoenix              34 – 25                 ZKC ’19              (25-11-18)

 

Stand WH/DOW 1

1. ASVD – 2 punten

-.  KIOS – 2 punten

-.  Phoenix – 2 punten

-.  Apeldoorn – 2 punten

5. Dindoa – 0 punten

-.  ZKC ‘19 – 0 punten

-.  WH/DOW – 0 punten

-.  Apollo – 0 punten

______________________________________________________________________________

 

Stand WH/DOW 2

1. Ritola 2 – 2 punten

-.  Quick 2 – 2 punten

-.  Hoogkerk 3 – 2 punten

4. AVO 3 – 0 punten

5. Nic 4 – 0 punten

-.  WH/DOW 2 – 0 punten

-.  ZKC 3 – 0 punten

 

Niet alleen het eerste beleefde een valse start van de competitie, ook WH/DOW 2 begon met een nederlaag. In Hardegarijp werd zaterdag met 22-19 van Quick ’21 2 verloren.