Wêz Handich/DOW wint ruim van Olympia

WH/DOW 1 - Olympia 1

 

Zondagmiddag speelde Wêz Handich/DOW haar eerste return in de veldcompetitie tegen Olympia. In de eerste confrontatie in Twijzel kwamen de blauwhemden na een stroeve start uiteindelijk als winnaar van het veld. Ditmaal werd er overtuigender gewonnen.

 

Na het beginsignaal van dhr. Salomons had Olympia een pikstart. Van grote afstand lieten zij de 0-1 aantekenen. Anne Zuiderveld kon voor de combinatieploeg uit Eastermar en Rottevalle orde op zaken stellen door kort daarna de 1-1 raak te schieten. Daarna kwam Olympia er eigenlijk al niet meer aan te pas. Op een stand van 4-1 troffen de Olympianen andermaal van grote afstand doel en op 6-2 lieten zij nog eens van zich spreken, maar daarna was het met name Wêz Handich/DOW dat domineerde. Op een stand van 9-3 werd er gerust. Opvallend daarbij dat alle treffers tot dan toe afstandschoten betroffen.

 

Na rust was de ploeg van trainer/coach Ljibbe Kuipers van plan rond de 25 doelpunten te scoren en het vele aanwezige publiek te trakteren op aantrekkelijk korfbal. Helaas bleef de teller uiteindelijk steken op 17 goals, terwijl Olympia daar in tweede helft maar een tegentreffer tegenover kon zetten. De wedstrijd werd dan ook met 17-4 overtuigend gewonnen. Op de helft van de competitie deelt Wêz Handich/DOW momenteel de bovenste stek met Rodenburg en ZKC. Na de zaalcompetitie zal de beslissende fase van de veldcompetitie aanbreken met als inzet het kampioenschap in de tweede klasse.

 

In de zaal speelt de Ferwerda-combinatie in de eerste klasse. Binnenkort wordt het zaalprogramma bekend. Op 11 november oefent WH/DOW om 14:30 uur in ieder geval in eigen huis, het Belgische Putse, dat uitkomt in de hoogste Belgische divisie, komt dan op bezoek.  Op 17 november speelt Wêz Handich/DOW vervolgens nog een oefenwedstrijd in en tegen Drachten 1 om 19:30 uur.