Wêz Handich/DOW 2 scoort meer dan Leeuwarden 2 en wint dus ook

WH/DOW 2 - Leeuwarden 2

 

Zondag 7 oktober 2018 zal een memorabele dag blijven voor het schip met iets minder vlaggen dan het vlaggenschip van WH/DOW, het is namelijk de enige keer tijdens het seizoen 2018/2019 dat we het hoofdprogramma zijn op zondag. Alle andere thuiswedstrijden tijdens het hele seizoen is het tweede het voorprogramma voor de wedstrijd van het eerste, maar dat was ditmaal niet het geval. Overigens waren we niet enkel het hoofdprogramma, maar ook direct het hele programma, aangezien het zevende en zesde uit speelden en het eerste op zaterdag al twee punten had gepakt.

 

Om er toch een mooi hoofdprogramma van te maken, werd het tweede team van de Friese hoofdstedelingen uitgenodigd om er een mooie wedstrijd van te maken. Pieter en Michiel Veenstra verzorgden de muziek en hoopten met een grote variatie in hits (van ABBA tot Lil’ Kleine) een breed assortiment aan publiek van uiteenlopende leeftijden welkom te kunnen heten. Hier slaagden onze muzikanten aardig in.

 

Trainer/coach Sjouke Stoker had voorafgaand uitgerekend dat Leeuwarden 2 gemiddeld minder dan tien goals maakt per wedstrijd, dus aan elf goals moesten we vandaag genoeg hebben, tenzij ze toch ineens weer twaalf maakten. Het was voor ons allen een duidelijk verhaal.

 

Nadat de teamfoto geschoten werd (bedankt Jellie!) en de nodige high-fives gegeven waren (bedankt aanwezigen van het eerste!) stuurde Sjouke de volgende acht namen het veld in:

 

In de aanval begonnen captain Tsjikke Zijlstra, dogfrisbeeliefhebber Trynke de Vries, Hessel van der Heide en Mark van der Wijk. Het verdedigende viertal van vandaag bestond uit kassière Marije Nijboer, zuurstofexpert Aline de Boer, Henk van der Wijk en Teun Zuiderveld.

 

Ruth de Vries moest nog even bijkomen van de wedstrijd van zaterdag en mocht dus naast Theresa May II plaats nemen op de bank (+ een aantal spelers van het eerste die voor de zekerheid het trainingspak mee hadden genomen). Teije Frits Benedictus was deze week aan de beurt om een eiland te bezoeken en Johan Zandstra heeft een zeldzame kruiwagenraceblessure opgelopen en koos dus voor het bestaan als teammanager.

 

De eerste helft verliep goed voor de blauwhemden, de ervaring van Leeuwarden (met twee 50+ers in het veld) kon niet op tegen de jeugdige energie van de Ferwerda-formatie. Sjouke besloot als verlaat verjaardagscadeautje Pieter Veenstra speelminuten te gunnen op een stand van 6-4, of de ontvanger van dit geschenk hier blij mee is, blijft een raadsel.

 

De ruststand werd door Aline op 11-6 bepaald. Kantinejuffrouw Sipke had ranja beloofd, maar kwam toch aanzetten met een paar kopjes thee. Hier bestond enige teleurstelling over.

 

Na de pauze gebeurde er weinig bijzonders, de wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld en er werd uiteindelijk met 21-8 gewonnen. De doelstelling, meer scoren dan de tegenstander, werd behaald. Het was tevens een bijzondere eindstand, aangezien het eerste de dag ervoor ook 21-8 gespeeld had. Sjoukes wekelijkse wisselteller stopte deze mooie nazomerzondag op zeven, alle wissels mochten even een paar ervaring opdoen in het tweede.

 

Morgenavond (dinsdag 9 okt) wordt er gebekerd tegen Flamingo’s 1 in Buitenpost, om 20:00 uur zal de wedstrijd van start gaan. Mocht u daar niet bij kunnen zijn als publiek, dan is er aanstaande zondag wederom een mogelijkheid om ons te bewonderen, om 13:00 uur zullen we tegen WSS 3 als vanouds als voorprogramma dienen in Rottevalle.