Gebrek aan regen beperkt scorend vermogen WH/DOW 2

OWK 3 - WH/DOW 2

 

Eén van de bekendste Nederlandse spreekwoorden/uitdrukkingen is na regen komt zonneschijn. Vorige week speelden we in Zuidwolde in de regen, maar de zon heeft lang op zich laten wachten op 30 september in Oostwold. Een hoge windkracht was wel aanwezig op het grote kunstgrasveld, vandaar dat we bij WH/DOW 2 er maar een eigen uitdrukking van gebouwd hebben:  Nei skutterswaar komt min korfbalwaar

 

Voor de wedstrijd was bekend dat OWK 3 wel eens de zwaarste tegenstander van de competitie zou kunnen zijn, toch stelde trainer/coach Sjouke Stoker als doel dat de 25 doelpunten gescoord moesten worden. 

 

Johan ‘Johnzon94’ Zandstra, Mark van der Wijk, Ruth de Vries en een extreem fitte en uitgeslapen Trynke de Vries mochten starten in het eerste aanvalsvak. Teun Zuiderveld, Teije Frits Benedictus, Lieke de Vries en Marije Nijboer kregen als opdracht de roodhemden zoveel mogelijk van het scoren af te houden. Tsjikke Zijlstra kwam rechtstreeks van Bonaire naar Oostwold gevlogen en mocht samen met Henk van der Wijk en Aline de Boer op de bank plaatsnemen (ook al kan Aline dat naar eigen zeggen ook wel helemaal alleen!).

 

De Rottevalle/Eastermar-combinatie begon, in vergelijking met de drie voorgaande wedstrijden, slordig aan de confrontatie met de Oostwolders. Er werden veel ballen vergooid en de rebound liep niet goed. Gelukkig werd er prima verdedigd waardoor we via goals van Mark, Teun en Johan een 4-7 voorsprong te pakken hadden. Dit gaatje werd behouden tot de rust en de stand in de pauze bedroeg 7-10. De ruststand was bijna identiek aan die van de week ervoor (7-11), toen werd er in de tweede helft maar liefst 21 keer gescoord, dus de verwachtingen waren hooggespannen voor de tweede helft.

 

Aan alle supporters die hoopten op een doelpuntrijk tweede bedrijf, mijn excuses namens het hele team voor het aantal doelpunten dat nog gescoord werd. Een kwartier voor tijd scoorde Teije Frits een doorloopbal die naderhand het winnende doelpunt bleek te zijn: 12-13. Entertainend is anders, maar zoals coach Stoker na de wedstrijd verkondigde: “Lelyke oerwinningen binne it moaist!”

 

Dertien goals is misschien niet wat u van ons gewend bent, maar het is wel belangrijk te vermelden dat we ons exact aan de doelstelling gehouden hebben. Voor de rekenkundig minder begaafden onder ons: 12+13=25 doelpunten. Het behalen van dit doel hebben we gevierd door tosti’s en gehaktballen te eten, de aanvoerster was hier niet erg vaardig in.

 

Verder willen we nog even een s/o doen naar Radio 1, waar Teun stageloopt, zonder jullie was het een drege pot geworden!