Wêz Handich/DOW gaat voor de winst

Kinea 1 - WH/DOW 1

 

Zondag 30 september mocht het eerste van Wêz Handich/DOW aantreden tegen Kinea 1 in de Knipe. Afgelopen woensdag werd de bekerwedstrijd tegen Ritola verloren en na het verlies tegen koploper ZKC weer nodig toe aan een goede partij met winst als afloop.

 

Om 14:30 werd het startsignaal van de wedstrijd gegeven door scheidsrechter E. van de Linde. In de beginfase van de wedstrijd ging de stand gelijk op maar na een 10 minuten spelen was het de Ferwerda formatie die de voorsprong in handen nam (3-6). Er werd scherp geschoten en met name de heren wisten deze week goed de korf te vinden. Met een afstander van Pieterroel Bouwmeester werd de ruststand 12-18 en konden beide ploegen de kleedkamers opzoeken.

 

De tweede helft moest Wêz Handich/DOW dit spel zien voor te zetten, en zorgen dat de punten mee terug naar Rottevalle/Eastermar zouden keren. Dit werd ook gedaan. De flow van de eerste helft werd doorgezet en hierdoor konden de blauwhemden de voorsprong uitbreiden en kwam Kinea er niet meer aan te pas. Dit zorgde voor een eindstand met ruim verschil (19-32).

 

Het tweede had zondagochtend in een spannende wedstrijd tegen OWK 3 ook weten te winnen. Een goed weekend voor de selectie. Volgende week zal het vlaggenschip spelen tegen Noordenveld 1 om 15:30 op Sportcomplex It Hagehiem. Ditmaal op een zaterdag. Publiek is wederom van harte welkom voor de nodige support!

 

 

bajaentsje

Jaentsje, wederom bedankt voor de nodige vitamientjes en de peptalk op de BA-jaentsjes!