Dubbelverslag DOW/WH 4!

HKC 3 - WH/DOW 4

Op zondag 16 september mocht het 4e afreizen naar Hengelo voor de eerste competitie wedstrijd.
Hengelo zeg je? Grapje van de bond denk ik. Toch is het leuk om eens een andere tegenstander te hebben.
We waren nog geen half uur onderweg en Froukje moest al heel nodig.. Helaas had niemand in auto 1 haar appje gelezen en moest ze het ophouden tot aan Hengelo. Gelukkig waren we er ruim op tijd en konden we even bijkomen van de lange reis, natuurlijk onder het genot van een kopje koffie of thee. Het was heerlijk weer en zaten op het terras wat tussen het veld en de kantine ligt.
Om 13:30 uur floot scheidsrechter H. van Laar voor het begin van de wedstrijd. In de aanval begonnen Sipke, Friso, Froukje en Hinke-Sytske.
De verdediging bestond uit Sido, Pier Jan, Anne Femke en Lisa. All alone op de bank begon Tasina. Een 5e heer konden we helaas niet vinden die helemaal mee wou naar Hengelo. Maar ach een 5e heer zouden we ook niet nodig hebben toch. 
Waar zijn dan Grytsje, Bartele, Jacob, Jacob en Bente??? Nou ja, op vakantie... en Jacob aka Jappie moest werken. Oud-coach Vincent had ons een beetje "bang" gepraat voor de tegenstanders uit Hengelo. Hoe hij aan deze informatie is gekomen weet niemand. 
Het score verloop is niet bijgehouden, maar het volgende weet ik nog. Tasina kwam er na 20 minuten in voor Lisa. Een lastige keus voor Tasina, maar het is haar vergeven :-p .In de 2e helft kwam Sido in botsing met zijn heer waardoor Sido een hoofdwond opliep. Met een "gat" in zijn hoofd en wat hoofdpijn heeft hij de wedstrijd toch vol kunnen maken. Eigenlijk was er ook geen keus omdat er geen 5e heer mee was. Lisa wist niet voor wie ze zichzelf nog moest inwisselen en besloot wat langer op de bank te blijven zitten. Anne Femke kreeg helaas een bal op de vingers en kon na een tijdje niet verder spelen. En we zijn niet voor niks naar Hengelo afgereisd! De punten gingen mee naar Fryslân! De eindstand is 9-13. Op de terugreis moest Froukje alweer heel nodig, maar Lisa was er op tijd bij via Whatsapp en werd er onderweg even gestopt voor een plaspauze en werden er de nodige broodjes, snoepjes en ijsjes gekocht. Het was toch een soort van schoolreisje.
WH/DOW 4 - TFS 2
 Een week later zondag 23 september in Eastermar. Alleen maar regen, regen en nog eens regen. Niks aan te doen. Er moest gebald worden.
TFS 2 kwam op bezoek. Een oude bekende, maar iedereen wist dat we scherp moesten zijn en deze wedstrijd konden winnen. Iedereen werd een beetje van z'n stuk gebracht omdat Sipke  voor het eerst in jaren niet in de aanval begon. Bartele en Grytsje waren inmiddels terug van vakantie en Jappie hoefde niet te werken. Met Tasina als erbij was dit het eerste aanvalsvak. In de verdediging begonnen Sipke, Sido, Anne Femke en Lisa. Nadat de eerste ballen over en weer vergooid waren was het toch echt de thuisploeg die als eerste scoorde. Helaas kwam er snel antwoord van TFS. De ploeg uit Drachtstercompagnie begon scherp aan de wedstrijd en dit resulteerde in een kleine voorsprong. Toen iedereen warm en opgescherpt was konden we bijkomen en de voorsprong in ons voordeel vergroten. De ruststand was 13-9 (de eindstand van vorige week). Toen de tweede helft begon zwakten we wat af, we lieten ons meeslepen. Het verschil werd teruggebracht naar 1 doelpunt. Hinke-sytske kwam er in voor Grytsje en Froukje kwam in het veld voor Anne Femke. Toen iedereen in de gaten kreeg dat we echt niet in de regen wouden verliezen gingen we weer een tandje versnellen en scoren. Ditmaal kon TFS ons niet meer bijhouden. De eindstand 21-16.
Dinsdag 25-09-2018 is alweer de 3e competitiewedstrijd voor het 4e. Ditmaal komt WSS uit Oude Pekela op visite. Hopen dat we dan ook de punten thuis kunnen houden.
Publiek is welkom! De wedstrijd start om 19.30 uur in Eastermar. (nu hopen dat het verslag op tijd online wordt gezet)
Vrolijke groet!