Wêz Handich/DOW 2 geniet optimaal van 'skutterswaar'

ZKC '19 4 - WH/DOW 2

 

Windstil, niet te warm, niet te koud, regenachtig. Het was Sjouke Stoker al gauw duidelijk: skutterswaar. En nu is het wel vaker skutterswaar, maar het waar is nog nooit zo skutterig geweest als vandaag. Op 23 september 2018 vond in Zuidwolde het duel plaats tussen de koploper en de hekkensluiter van de Reserve Derde Klasse B, Wêz Handich/DOW 2 ging op bezoek bij ZKC ’19 4. Beide ploegen kenden elkaar een beetje van het afgelopen veldseizoen, waarin we ZKC ’19 3 tweemaal troffen.

 

Door het ongebruikelijke tijdstip van vertrek (09:30 uur) was er eerst behoefte aan een korte thee- en koffiepauze in de plaatselijke kantine. De gespreksonderwerpen betroffen onder andere haarkleur, kroketten en de privacywet. Na deze tussenstop was het al gauw tijd voor de voorbespreking, waarin duidelijk werd dat de volgende acht spelers vanaf de eerste minuut van het weer mochten genieten: in de aanval startten Ruth ‘Rudolf’ de Vries, Aline de Boer, Mark van der Wijk en befaamd kroketliefhebber Johan Zandstra. In het verdedigingsvak namen Lieke de Vries, Teun Zuiderveld en rookies Henk van der Wijk en Trynke de Vries plaats. Broer en zus Benedictus namen gezellig plaats op de reservebank, Marije Nijboer moesten we afstaan aan het eerste en Tsjikke Zijlstra zit nog steeds op een eiland in de Atlantische Oceaan.

 

Het begin van de wedstrijd was erg gelijkwaardig, beide ploegen kwamen al gauw een aantal keer tot scoren, na zo’n tien minuten spelen stond het 4-6 in het voordeel van de pompeblêden. Hoogtepunt tot dusver was een mooi jumpshotje van Teun. Na deze doelpuntrijke start brak een doelpuntloze fase van pak ‘m beet tien minuten aan, de kansen waren er wel, maar de kunst is toch om de bal door de korf te gooien en dat lukte aan beide zijden steeds net niet. Maar toen de roodhemden de zogenaamde wapenstilstand verbroken, raakte WH/DOW het dipje ook kwijt. Via Teun, Mark en Ruth werd voor rust een gaatje van vier geslagen waarover Sjouke tevreden was in de pauze (7-11).

 

De rustbespreking werd gehouden onder het genot van een kopje thee die volgens de bezorger ‘vers van de pers’ was. De pers werd hier vanzelfsprekend voor bedankt. Het ging allemaal wel prima volgens Sjouke, maar het kon ook nog wel een stukje beter. De gezette doelstelling van 25 zou in dit tempo niet behaald worden, dus we moesten een tandje bijschakelen om dit te bewerkstelligen.

 

Johan (nog altijd niet in bezit van het beloofde broodje kroket) baalde ervan dat hij nog niet gescoord had in de eerste helft en klaagde hier openlijk over. Naar eigen zeggen zou dat vandaag ook niet meer lukken en zou hij het volgende week wel weer proberen.

 

Het begin van de tweede helft leek dan ook bijna te mooi om waar te zijn, nadat Teun en een tegenstander de stand op 8-12 hadden gebracht, schoot onze Johan binnen vijf minuten drie keer raak. Het bleek het begin van een wonderlijke tweede helft waarin alles ongeveer lukte. Hier een klein overzichtje van wat er allemaal wel niet gebeurd is in dertig minuten:

 

-De doelstelling (25 goals) werd met nog vijftien minuten op de klok behaald

-Trynke scoorde haar eerste officiële competitiedoelpunt voor het tweede, gerucht gaat dat Sjoukes compliment over haar nieuwe blonde coupe en de kennis over misjenaaiers en konijntjes hierin een rol hebben gespeeld

-Johan passeerde zijn heer op de vierkante centimeter

-Aline haalde net niet een schotpercentage van 100%

-Iedereen kwam op het scoreformulier (inclusief invallers Anne Marie en Teije Frits)

De eindstand was maar liefst 14-32 (!) in het voordeel van de Rottevalle/Eastermar-combinatie. De conclusie die we hebben getrokken is dat regen dus echt deel uitmaakt van ideaal skutterswaar.

 

’s Middags is de wedstrijd van het eerste nog even bekeken,  dat ging iets minder goed. Tussendoor werd er nog geluncht in de kantine waar Johan toch nog de beloofde kroket in ontvangst heeft mogen nemen.

 

Volgende week spelen we tegen concurrent OWK 3, om 11:15 uur in Oostwold. Tot dan!