Wêz Handich/DOW wint op nazomerdag van SIOS

WH/DOW 1 - SIOS (W) 1

 

Op deze prachtige nazomerdag halverwege september mocht het vlaggenschip van Wêz Handich/DOW het opnemen tegen een goede bekende, namelijk SIOS uit Wolvega. Enkele jaren geleden, toen Wêz Handich/DOW ook in de tweede klasse mocht uitkomen, was SIOS regelmatig de tegenstander die ook met regelmaat punten afsnoepte van de Rottevallers.

 

Het tweede van Wêz Handich/DOW had het goede voorbeeld deze zondag al gegeven door hun tweede wedstrijd van het seizoen met overtuiging te winnen. Het was dus aan het eerste om deze dag goed af te sluiten met nogmaals een overwinning voor de blauwhemden.

 

De eerste minuten van de wedstrijd begonnen direct fel en slordig. Er was regelmatig balverlies en de juiste kansen werden niet gevonden. Ondanks deze matige start maakte Betty Jansma na een kwartier spelen de 6-4. Er werden betere kansen gezocht en ook gevonden alleen de afronding liet zo nu en dan nog wel iets te wensen over. Dit resulteerde vervolgens ook in een 10-8 ruststand, na een prachtig uitstartballetje van Emma van Holsteijn.

 

In de rust werd afgesproken om betere kansen te blijven zoeken en de tweede kans uit te stellen totdat het spelletje weer zo stond en gespeeld kon worden zoals wij dat zouden willen. Ook het verdedigen moest minder agressief zodat het aantal overtredingen en daarmee gepaardgaande vrije worpen of strafworpen zouden afnemen.

 

De tweed helft ging voor de blauwhemden prima van start, na nog geen vijf minuten gespeeld te hebben was de voorsprong al vergroot van twee naar vijf doelpunten: 13-8. Dit werd de tweede helft niet meer uit handen gegeven en aan het einde van de tweede helft werden nog enkele wissels ingebracht. Dit resulteerde onder andere nog in een prachtig afgeronde en dikverdiende doorloopbal van Marije. Zij zette de 20-11 op haar naam. De wedstrijd was al beslist en in de laatste minuten kon dan ook vrijuit gespeeld worden. De eindstand die vervolgens in de geschiedenisboeken zal verdwijnen was deze zondag 24-16.

 

Volgende week staat de altijd lastige uitwedstrijd tegen ZKC uit Zuidwolde op het programma. Ook deze ploeg is geen onbekende voor de Rottevalsters. ZKC is meermalen de tegenstander geweest tijdens wedstrijden uitkomende in de eerste klasse.