Voorbeschouwing WH/DOW - SIOS

Olympia-uit, het blijft een bijzonder gebeuren. De hele wedstrijd wordt er door beide teams keihard gestreden en lopen de emoties bij spelers, reserves, coaches en publiek hoog op. Maar na de wedstrijd is het één en al gezelligheid buiten de kantine in Twijzel. Het belangrijkste is echter dat de eerste punten van het seizoen bemachtigd zijn. In een erg stroeve beginfase kwam Olympia 4-1 voor, maar door een iets strakkere verdediging en het inbrengen van Teun Zuiderveld kwamlogo sios WH/DOW weer op gelijke hoogte en stond er in de rust 5-9 op het scorebord. De tweede helft was solide en uiteindelijk werd er vrij eenvoudig met 8-20 gewonnen.

 

De eerste overwinning is dus binnen, maar dat geldt ook voor de tegenstander van aanstaande zondag: SIOS uit Wolvega. Ook de withemden wonnen met een verschil dat de dubbele cijfers aantikte, in Wolvega werd Koru eenvoudig met 20-9 aan de kant geschoven. Op papier is dit dus het eerste directe duel om de koppositie in de competitie, ook al zegt dat in deze fase van het seizoen niet zo veel over de kracht van de ploegen.

 

SIOS degradeerde een aantal jaren geleden uit de eerste klasse. Aan de hand van een juniorenlichting die de afgelopen drie jaar in de eerste klasse uitkwam wordt nu de lijn omhoog weer ingezet. Om dit te bewerkstelligen is Rob Verra als trainer/coach aangesteld, vorig jaar was Verra nog actief bij KIOS (R), waarmee hij op het veld kampioen werd in de eerste klasse en daarmee promoveerde naar de overgangsklasse.

 

Meest recente uitslagen tegen SIOS (W):

SIOS                   13 – 16                WH/DOW           (24-04-16)sios-koru

WH/DOW           16 – 13                SIOS                   (20-09-15)

WH/DOW           18 – 10                SIOS                   (18-05-14)

WH/DOW           22 – 20                SIOS                   (26-01-14)

SIOS                   17 – 13                WH/DOW           (24-11-13)

 

Laatste uitslagen WH/DOW:

Olympia               8 – 20                WH/DOW           (09-09-18)

 

Laatste uitslagen SIOS:

SIOS                     20 –   9               Koru                   (09-09-18)

 

Stand WH/DOW 1

 1. WH/DOW             2 punten
 2. SIOS                     2 puntenIMG_8043
 3. ZKC ’19                 2 punten
 4. Rodenburg          2 punten
 5. Noordenveld       0 punten
 6. Kinea                    0 punten
 7. Koru                     0 punten
 8. Olympia               0 punten

 

Stand WH/DOW 2

 1. OWK 3                 2 punten
 2. WH/DOW 2         2 punten
 3. Leeuwarden 2    2 punten
 4. SIOS 2                  2 punten
 5. WSS 3                  0 punten
 6. Rodenburg 2      0 punten
 7. OKO/BIES 2        0 punten
 8. ZKC ’19 4            0 punten

 

En niet alleen het eerste van SIOS komt zondag op bezoek, ook het tweede team zal naar It Hagehiem afreizen om het op te nemen tegen Wêz Handich/DOW 2. De pupillen van Sjouke Stoker begonnen afgelopen zondag sterk aan het seizoen en wonnen in Opende met 11-20 van OKO/BIES 2.