Wêz Handich/DOW 2 overtuigt in Opende

OKO/BIES 2 - WH/DOW 2

 

De start van de competitie is voor ieder team anders. Het ene team begint aan de strijd tegen handhaving, het andere gaat op jacht naar het kampioenschap, weer een ander zoekt vooruitgang en er zijn teams die 'wol eefkes sjoche hoe it komt'. Het tweede behoort tot de categorie die als doel heeft gesteld om kampioen te worden en daarmee promotie af te dwingen. De eerste horde die daarvoor genomen diende te worden, was OKO/BIES 2. Deze ploeg kenden we grotendeels nog van de vorige competitie, waarin we tot tweemaal toe zegevierend uit de strijd kwamen. 

 

De start van de wedstrijd was gelijkopgaand, maar na een tussenstand van 5-5 was de ploeg van Sjouke Stoker, waarin Trynke de Vries en Henk van der Wijk hun basisdebuut maakten, in staat een gaatje van vier doelpunten via Teun Zuiderveld en Mark van der Wijk.

 

De ruststand was 5-9 en het theekwartiertje viel toevalligerwijze samen met een stortbui.

 

Het tweede bedrijf werd sterk geopend door de pompeblêden uit Rottevalle, Eastermar en omstreken. De eerste aanval resulteerde direct in een doelpunt en aan de hand van Aline de Boer werd er uitgelopen naar een beslissende 6-14 voorsprong. In het restant van de wedstrijd viel Teije Frits Benedictus op door zijn keiharde werk in de verdediging (hij werd door de voorzitter van WH bestempeld als "âld stofsûger"), probeerde Sjouke nog tot het maximum van 8 gebruikte wissels te komen en informeerde een speler van de tegenstanders naar een mogelijke transfer naar WH/DOW. De eindstand bedroeg 11-20. 

 

Na de wedstrijd werd er afgereisd naar Twijzel waar het eerste het opnam tegen Olympia. Hier zagen we onze eigen Johan Zandstra op memorabele wijze invallen. 

 

Volgende week treffen we SIOS 2 op It Hagehiem te Rottevalle, publiek is vanzelfsprekend van harte welkom!