Voorbeschouwing Olympia -WH/DOW 

Nieuwe ronde, nieuwe kansen! Het veldseizoen van 20logo olympia 217/2018 eindigde in mineur voor de selectie van Wêz Handich/DOW. Het eerste degradeerde na de eerste kans op directe handhaving tegen Apollo (24-18), ook de tweede kans op handhaving door op bloedstollende wijze de beslissingswedstrijd tegen Juventa te verliezen (21-19). Daarnaast kreeg het tweede het niet voor elkaar om te promoveren naar de reserve tweede klasse. We willen als club echter niet te veel terugkijken op het vorige veldseizoen, maar ons focussen op het huidige veldseizoen! Zowel het eerste als het tweede heeft als doelstelling het kampioenschap en er wordt al een aantal weken hard gewerkt om zo voorbereid mogelijk aan het nieuwe seizoen te beginnen.

 

Tijdens het trainingskamp werd op 26 augustus Oerterp/VKC 1 vrij eenvoudig verslagen (12-18), waarna een week later op 31 augustus De Granaet 1 van de mat werd gespeeld (26-7). In de laatste oefenwedstrijd van deze voorbereidingsperiode werd Hoogkerk nog met 20-12 verslagen. Aanstaande zondag treft de Rottevalle/Eastermar-combinatie in Olympia (T) een oude bekende. Tijdens het veldseizoen van 2013/2014 troffen beide teams elkaar voor het laatst op het veld. WH/DOW zou dit seizoen eindigen als kampioen, Olympia als hekkensluiter. Hier was echter tijdens de wedstrijden niets van te merken, beide ontmoetingen werden nipt gewonnen door de blauwhemden (13-11 en 9-11). Olympia staat bekend als een fysieke ploeg die iedere week keihard werkt voor haar punten en verdedigend veel intensiteit met zich meebrengt. Vorig jaar eindigde de ploeg van toenmalig trainer/coach Renze Miedema als zesde in de competitie, maar kreeg alleen kampioen OKO/BIES minder treffers om de oren.

 

Het belooft een mooie wedstrijd te worden in Twijzel, op papier hoort de Ferwerda-formatie van Ljibbe Kuipers deze wedstrijd te winnen om goed te starten aan de competitie. Maar tegen teams als Olympia weet je nooit wat er zal gebeuren. Zeker in de eerste ronde van de competitie kunnen de logische gewenningsprocessen een grote rol spelen. Denk jij echter toch te denken dat je goed bent in het voorspellen van korfbalwedstrijden (o.a. deze wedstrijd)? Schrijf je dan nu in voor de tweede jaargang van de WH-Korfbaltoto!

 

Meest recente uitslagen tegen Olympia (T):

WH/DOW        13 – 11           Olympia                      (21-04-14)

WH/DOW        23 – 20           Olympia                      (09-03-14)

Olympia          11 – 17           WH/DOW                    (22-12-13)

Olympia            9 – 11           WH/DOW                    (22-09-13)

Olympia          14 – 17           WH/DOW                    (06-05-12)

 

Stand WH/DOW 1                            

Kinea

Koru

Noordenveld

Olympia (T)    

Rodenburg     

SIOS (W)       

WH/DOW

ZKC ‘19

 

Stand WH/DOW 2

Leeuwarden 2

OKO/BIES 2

OWK 3

Rodenburg 2

SIOS (W) 2

WH/DOW 2

WSS 3

ZKC ’19 4

 

Ook Wêz Handich/DOW 2 treft een oude bekende in de eerste speelronde, zondagmiddag zal de ploeg van Sjouke Stoker in Opende aantreden tegen OKO/BIES 2. Vorig jaar werd tot tweemaal toe gewonnen van de jonge withemden. Toevalligerwijze was de eerste wedstrijd van het vorige veldseizoen ook tegen OKO 2.