Voorbeschouwing WH/DOW - Juventa juventa logo

Heel Wêz Handich/DOW hoopte dat afgelopen zondag de slotdag van het veldseizoen zou zijn, maar niets bleek minder waar. In Heerhugowaard werd op onverwachte wijze verloren van Apollo, en nu was het niet geheel onverwacht dat de wedstrijd verloren kon gaan. Maar de manier waarop verloren werd sprak wel boekdelen. Na 4-6 heeft WH/DOW geen enkele voorsprong meer kunnen pakken en op 18-11 was het heel erg duidelijk dat Apollo de terechte winnaar van de wedstrijd zou worden. In de eindfase ging namen de geelblauwen wat gas terug en kon de Ferwerda-formatie nog een eindsprintje inzetten (o.a. door een vakwissel en het inbrengen van Emma van Holsteijn) tot 24-18.

 

Direct na de wedstrijd werd afgesproken om nog een weekje plankjegas te trainen en dan zaterdag het seizoen op positieve wijze af te sluiten door te winnen van Juventa en nog een jaar 1e klasse af te dwingen. Het is alles of niets, erop of eronder zaterdag, dus wees aanwezig om 19:00 uur in Noordwolde!

 

Juventa is een grote vereniging uit Hardenberg waarvan het eerste team vorig jaar op het veld kampioen is geworden in de 2e klasse. Het eerste jaar in de 1e klasse was niet een fantastisch seizoen voor de ploeg van trainer/coach Michel Zink, in veertien wedstrijden werden slechts zes punten bemachtigd, waardoor de ploeg de zevende plaats bezet in de competitie. Daardoor houden de geelzwarten enkel hekkensluiter Revival (drie punten) onder zich. In de zaal zijn de Hardenbergers echter overtuigend kampioen geworden in de 2e klasse, wat aangeeft dat het niet een team is dat zomaar onderschat kan worden. De laatste drie wedstrijden van het veldseizoen gingen verloren, daarvoor werd tweemaal gewonnen.

 

Wêz Handich/DOW 1 probeert morgen een wederom wisselvallig seizoen af te sluiten met een overwinning. Tijdens zowel het zaal- als het veldseizoen werden erg goede wedstrijden afgewisseld met erg slechte prestaties. Bij deze nog even een aantal leuke statistiekjes van dit seizoen:

 

Statistieken 2017/2018

Wedstrijd met meeste doelpunten gescoord: WH/DOW – Waterpoort (34-31)

Wedstrijd met meeste tegendoelpunten: Phoenix – WH/DOW (41-23)

Dikste overwinning: WH/DOW – Ados (28-20)

Dikste nederlaag: Phoenix – WH/DOW (41-23)

Langste reeks overwinningen: 3 (Waterpoort, Refleks, Ados)

Langste reeks nederlagen: 4 (tweemaal)

Thuis: 7 winst, 0 gelijk, 7 verlies

Uit: 3 winst, 1 gelijk, 10 verlies

Meeste doelpunten één persoon: Teun Zuiderveld (13, Waterpoort)

Debutanten 2017/2018: Emma van Holsteijn, Trynke de Vries, Mark van der Wijk

 

Voor zover bekend speelden beide eerste teams nog niet eerder tegen elkaar (als het wel zo is, horen we het graag).

IMG_4316

 

Laatste vijf uitslagen Wêz Handich/DOW:

Apollo                  24 – 18                WH/DOW           (03-06-18)

WH/DOW            18 – 16                Synergo              (27-05-18)

Refleks                 22 – 16                WH/DOW           (13-05-18)

WH/DOW            25 – 21                AKC                     (22-04-18)

DOT                     18 – 23                WH/DOW           (15-04-18)

 

Laatste vijf uitslagen Juventa:

Juventa                15 – 22                VEO                      (02-06-18)

Nova                    23 – 12                Juventa                (26-05-18)

Juventa                16 – 18                Sparta                  (12-05-18)

Juventa                31 – 16                Revival                 (28-04-18)

Juventa                14 – 13                Telstar                 (21-04-18)

 

­Overige wedstrijden

Wêz Handich/DOW 6 zou zomaar nog kampioen kunnen worden aanstaande zondag. Door de onverwachte winst op koploper Noordenveld 5 is het nog mogelijk om de eerste plek over te nemen van datzelfde Noordenveld. Daarvoor moet de koploper verliezen en moeten de routiniers van het zesde winnen van Club Brothers 3.

 

Programma Wêz Handich/DOW

Zaterdag

Wêz Handich/DOW – Juventa (19:00 uur, Noordwolde)

 

Wêz Handich D1, F1 en F2 nemen ’s ochtends deel aan het jeugdtoernooi van KC De Pein. De C1 en de A1 doen ’s middags mee.

 

Zondag

Club Brothers 3 – WH/DOW 6 (12:00 uur, Groningen)