Voorbeschouwing WH/DOW - Synergosynergo logo 

WH/DOW leek de afgelopen weken rustig af te stevenen op directe handhaving in de eerste klasse. Maar het rustige vaarwater kan zomaar veranderen in storm op zee als aanstaande zondag geen punten worden gepakt tegen Synergo. Op zondag 13 mei werd onverwachts verloren van Refleks (die nog geen punt gepakt had na het zaalseizoen), terwijl nummer zeven Apollo een punt pakte tegen Synergo. De strijd om de zesde plek is hierdoor weer compleet losgebarsten, en zeker met het onderlinge duel tegen Apollo in het vooruitzicht, kan aanstaande zondag wel eens een heel erg belangrijke speelronde worden voor de ploeg van Ljibbe Kuipers.

 

En de tegenstander op 27 mei zal Synergo uit Utrecht zijn, de roodhemden begonnen erg goed aan het veldseizoen en stond bij de hervatting in april slechts twee punten achter koploper KIOS. Vijf rondes later bezetten ze nog steeds dezelfde positie op de ranglijst, maar onder andere omstandigheden. KIOS is kampioen en heeft een voorsprong van zes punten opgebouwd t.o.v. Synergo. De ploeg van trainer/coach Timon den Hertog lijkt het doel te hebben gesteld om zoveel mogelijk spannende wedstrijden te spelen en dat lijkt aardig te lukken tot nu toe. Zoals te zien bij de recente uitslagen werd er nog geen enkele wedstrijd gespeeld in april en mei die beslist werd met meer dan één doelpunt verschil. Dat is voornamelijk opzienbarend, maar ook erg indrukwekkend!

 

Zoals gezegd verloor ons eerste afgelopen weekend van Refleks (22-16). Alhoewel het grotendeels een gelijk opgaande wedstrijd was, kon WH/DOW het laatste kwartier niet de aansluiting behouden. Maar er is nog geen man over boord bij het vlaggenschip, bij winst/gelijkspel tegen Synergo en een nederlaag van Apollo tegen (kampioen) KIOS is handhaving al bereikt. Apollo steekt echter prima in vorm en bij KIOS is alle druk om te winnen al verdwenen, dus niemand kan voorspellen wat het eindresultaat wordt bij die wedstrijd.

 

In Utrecht was de defensie van de Ferwerda-formatie zo lek als een mandje en werden er maar liefst 37 doelpunten geïncasseerd. Thuis verloor WH/DOW echter nog nooit van Synergo, dus dat is een statistiek die hoop biedt!

 

Meest recente uitslagen tegen Synergo:

Synergo               37 – 26                WH/DOW           (08-10-17)

Synergo               25 – 19                WH/DOW           (21-05-17)

WH/DOW            16 – 16                 Synergo             (09-10-16)

 

Laatste vijf uitslagen Wêz Handich/DOW:

Refleks                22 – 16                WH/DOW            (13-05-18)

WH/DOW            25 – 21                AKC                     (22-04-18)

DOT                    18 – 23                 WH/DOW           (15-04-18)

Apeldoorn          16 – 11                 WH/DOW           (08-04-18)

WH/DOW           16 – 18                  KIOS                   (01-04-18)

 

Laatste vijf uitslagen Synergo:

Apollo                  19 – 19               Synergo               (13-05-18)

Synergo               14 – 15               Apeldoorn           (22-04-18)

Refleks                13 – 14                Synergo               (15-04-18)

Synergo               24 – 24                AKC                      (08-04-18)

DOT                     15 – 16                Synergo               (01-04-18)

 

Stand Eerste Klasse A (na twaalf ronden)             Stand Reserve Derde Klasse B

  1. KIOS – 22 punten                                               ZKC ’19 3 – 21 punten
  2. Synergo – 16 punten                                         TFS 2 – 18 punten
  3. Apeldoorn – 14 punten                                     WH/DOW 2 – 15 punten
  4. AKC – 14 punten                                                Rodenburg 3 – 11 punten
  5. Refleks – 11 punten                                          OKO/BIES 2 – 10 punten
  6. WH/DOW – 9 punten                                        WSS 2 – 8 punten
  7. Apollo – 7 punten                                              Olympia 2 – 5 punten
  8. DOT – 3 punten                                                 CB 2 – 5 punten

 

Overige wedstrijden

DOW/Wêz Handich A1 staat op het randje van een kampioenschap, op 26 mei 2018 (een hoe dan ook heugelijke dag voor Wichard Benedictus) kan tegen De Wâlden A3 het alleenrecht op de eerste plaats in de poule bemachtigd worden. 14:00 uur, It Hagehiem, Rottevalle, be there!

 

Harkema D2 – DOW D1 is een rechtstreeks duel om de koppositie, beide ploegen staan op de eerste plaats met zes punten uit vier duels. Lukt het de ongeslagen Eastermarders om de concurrentie af te troeven?

 

Ook DOW C1 voert de ranglijst aan, zaterdag gaan de pompeblêden op bezoek bij naaste belager It Fean/Boelenslaan C3, bij winst is het mogelijk dat het kampioenschap al binnen is (afhankelijk van het andere resultaat in de poule)!

 

Programma Wêz Handich/DOW

Donderdag

WH/DOW MW1 – It Fean/Boelenslaan MW1 (20:00 uur, Rottevalle)

 

Zaterdag

DOW/WH 3 – SCO 4 (15:30 uur, Rottevalle)

DOW/WH A1 – De Wâlden A3 (14:00 uur, Rottevalle)

It Fean/Boelenslaan C2 – Wêz Handich C1 (11:00 uur, Surhuisterveen)

WWC D1 – Wêz Handich D1 (14:15 uur, Wieuwerd)

LDODK F1 – Wêz Handich F1 (10:30 uur, Gorredijk)

 

Zondag

Wêz Handich/DOW 1 – Synergo 1 (14:30 uur, Rottevalle)

WH/DOW 2 – Rodenburg 3 (13:00 uur, Rottevalle)

DOW/WH 4 – Korwi 2 (12:00 uur, Eastermar)

DOW/WH 5 – LDODK 5 (10:30 uur, Eastermar)

Goorecht 1 – WH/DOW 6 (11:30 uur, Hoogezand)

VKC/Oerterp 4 – WH/DOW 7 (11:00 uur, Siegerswoude)

 

En na de tijd vanzelfsprekend de seizoensafsluiting in Eastermar!