Degelijke overwinning Wêz Handich/DOW 2

WH/DOW 2 - WSS 2

Zondag 22 april 2018 stond er weer eens een thuiswedstrijd van WH/DOW 2 op het programma, het was toch alweer drie weken geleden dat we het thuispubliek verblijd hadden met sprankelend korfbal en een hoog aantal goals tegen Club Brothers 2. Na de teleurstelling van vorige week tegen TFS 2 (19-19) was het vandaag zaak om lekker te korfballen en de 25 goals aan te tikken tegen middenmoter WSS 2.

 

Nou, we kunnen jullie nu alvast teleurstellen: beide doelen werden niet behaald. Het eerste aanvalsvak met Michiel Veenstra, Mark van der Wijk, Nynke Bargerbos en Ruth de Vries (die een beetje last had van ‘hooikoorts’) kon maar moeilijk tot scoren komen en heeft in de eerste twintig minuten enkel twee strafworpen kunnen versieren en verzilveren. Het tweede aanvalsvak (Johan Zandstra, Hessel van der Heide, Marije Nijboer en Lieke de Vries) kwam iets makkelijker tot scoren en zo werd er een 5-3 voorsprong gepakt. Vlak voor rust kwam WSS echter terug tot 8-8 door een aantal kleine kansjes en strafworpen te benutten, dit was ook de ruststand.

 

Trainer/coach Sjouke Stoker was logischerwijs ontevreden over het spel in de eerste helft en vond dat het de tweede helft een stuk beter moest. De spelers stemden in met deze woorden. Emma van Holsteijn betrad het veld na de pauze.

 

De tweede helft begon een stuk beter, zowel Mark als Michiel had het vizier op scherp staan en beide heren werden goed gesteund door Emma en Ruth (die zelf ook nog een doelpuntje meepikte). Nu was het echter het andere vak waar het scoren erg moeizaam ging. Verdedigend werden echter veel minder kansen weggegeven en zo werd de overwinning al snel veiliggesteld op een stand van 13-9. Hoogtepuntjes van de tweede helft waren een keurige doorloopbal van Johan en een prachtige landing van invaller Teije Frits Benedictus. Eindstand: 19-13.

 

Het eerste speelde naderhand een betere wedstrijd en won met 25-21 van AKC. Op 13 mei zijn wij weer te bewonderen, maar dan in Zuidwolde tegen koploper ZKC ’19. Een must-win wedstrijd met het oog op promotie, tot dan!